Uutiset

Verenluovutuksessa matkojen jälkeen luovutusrajoitus

Verenluovutuksessa matkojen jälkeen luovutusrajoitus

Ulkomaanmatkailun käynnistyessä verenluovutuksessa noudatetaan useita matkustuksen jälkeisiä tilapäisiä luovutusrajoituksia. Euroopan matkailuun voi liittyä 14 tai 28 vuorokauden luovutuseste käynnissä olevien epidemioiden vuoksi. Ruotsia lukuun ottamatta Pohjoismaissa, Baltian maissa ja monessa Keski-Euroopan maassa luovutusestettä matkan jälkeen ei ole lainkaan.

Euroopan ulkopuolella matkailusta seuraa vuoden ympäri vähintään 28 vuorokauden luovutuseste matkalta paluusta. 14 vuorokauden luovutuseste koskee koronavirusepidemia-alueille matkustaneita. Veripalvelun verkkosivuilta voi hakea ajankohtaisimmat tiedot matkailun vaikutuksista verenluovutukseen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>