Uutiset

Poliisi tutkii Akaassa tapahtunutta kahden vesijetin törmäystä

today4.8.2020

share close

Perjantaina 31.7.2020 tapahtui Toijalan sataman edustalla kahden vesijetin yhteentörmäys.

Poliisi epäilee molempia vesikulkuneuvojen kuljettajia tällä hetkellä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja selvittää tapahtumien kulkua. Poliisi totesi jo tapahtumapaikalla, että asiaan ei epäillä liittyvän päihteitä. Molempien vesijettien kuljettajat loukkaantuivat tapahtumassa ja saivat hoitoa vaativia vammoja. Lähistöllä olleen veneen ansiosta paikalle saatiin nopeasti apua veden varaan joutuneille kuljettajille.

Uuden vesiliikennelain mukaisesti esitutkinnassa selvitetään vesikulkuneuvon päällikön vastuuta kulkuneuvon turvallisesta kuljettamisesta ja niitä tapahtumia, jotka johtivat kahden vesijetin yhteentörmäykseen. Vesiliikenteessä tähystämisen tärkeys korostuu nopeuden kasvaessa ja etäisyys toisiin on pidettävä sellaisena, että edes yhteentörmäämisen vaaraa ei synny. Esitutkinnassa on jo nyt selvinnyt, että vesijetit törmäsivät keulat vastakkain ja vaurioituivat tilanteessa merkittävästi.

Tämän lisäksi esitutkinnassa on epäiltynä vesiliikennerikoksesta henkilöitä, jotka ovat luovuttaneet vesijetit niitä kuljettaneiden henkilöiden käyttöön. Myös tämä vesikulkuneuvon kuljetettavaksi luovuttaminen ja siihen liittyvä sääntely muuttui uuden vesiliikennelain myötä. Luovuttajalla on vastuu siitä, että kuljettajalla on riittävä ikä, kyky ja taito vesikulkuneuvon kuljettamiseen ja että hän saa riittävän opastuksen niiden turvalliseen käyttöön. Tässä vaiheessa esitutkintaa on syytä epäillä, että näin ei ole kaikilta osin tapahtunut.

Poliisi on havainnut vesijettien lisääntyneen käytön

Etelä-Pirkanmaalla poliisi on havainnut myös valtakunnallisen trendin vesijettien lisääntymisestä. Niitä vuokrataan ja lainataan ilmeisesti huomattavasti aiempaa enemmän. Poliisi haluaa muistuttaa, että vakavilta onnettomuuksilta on mahdollisuus välttyä, kun vesillä noudatetaan vesiliikenteen sääntöjä ja niihin perehdytään huolellisesti ennen ensimmäistä vesille lähtöä. Vesijettejä lainaavien ja vuokraavien henkilöiden on syytä olla tietoisia omasta vastuustaan. Vanha ajatus siitä, että vesillä on vapaus kulkea, mutta vastuu on ankara kun jotain sattuu, pitää siis paikkaansa. Tästä Akaan tapahtumakin on valitettava esimerkki.

Vesiliikennettä on valvottu Etelä-Pirkanmaalla venepoliisien toimesta ja ilmoituksia on saatu myös häiritsevästä vesiliikenteestä. Tästä huolimatta valtaosa veneilystä sujuu mallikelpoisesti ja hyvää merimiestapaa noudattaen.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%