Uutiset

Rattijuoppojen määrä kaksinkertaistui ja huumekuskien nelinkertaistui

today4.8.2020

share close

Poliisin viikolla 31 toteuttamassa rattijuopumusvalvonnassa jäi kiinni yhteensä 256 rattijuopumuksesta epäiltyä, joista törkeitä rattijuopumuksia oli 73. Alkoholirattijuoppojen lisäksi tehovalvonnassa jäi kiinni 110 huumausaineiden vaikutuksen alaista kuljettajaa.

Rattijuopumusten määrä oli yli kaksinkertainen viime vuoden vastaavaan teemaan verrattuna (2019: 115 tapausta). Huumausaineiden vaikutuksen alaisena ajaneiden määrä (108) oli yli nelinkertainen edelliseen vastaavaan teemavalvontajaksoon verrattuna (2019: 23 tapausta). Huumetapausten kasvu näkyi erityisesti Uudellamaalla. On kuitenkin huomattava, että huumetapausten määrä on ollut valtakunnan tasolla kuluvana vuonna noin kolmanneksen viime vuotta korkeampi, joten mistään poikkeuksellisesta ilmiöstä ei rattijuopumusvalvontajakson tuloksissa tältä osin ole kyse.

Poliisi kohdisti tehostettua rattijuopumusvalvontaa erityisesti mökkiliikenteeseen.

-Valvonnan tavoitteena oli jälleen kerran muistuttaa kuljettajia siitä, että päihteet ja liikenne eivät sovi yhteen, sekä ennalta estää rattijuopumusonnettomuuksia, poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta sanoo.

Kirjoittaja: Sampsa Simpanen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%