Uutiset

Ei vielä kasvomaskisuositusta, jos tilanne huononee suosituksia saatetaan antaa paikallisesti

today6.8.2020

share close

Uusien koronavirustartuntojen määrä on valtakunnallisesti vielä vähäinen, vaikka tartuntoja on todettu jonkin verran enemmän heinäkuun aikana, tiedottaa Sosiaali- ja terveysministeriö (STM).

Viimeisen seurantaviikon aikana eli viikolla 31 (27.7.-2.8.2020) tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin 74 uutta tapausta. Edellisellä viikolla tartuntoja ilmoitettiin 51, viikolla 29 ilmoitettiin 42 tartuntaa ja viikolla 28 yhteensä 38 tartuntaa. Arvioitu tartuttavuusluku on tällä hetkellä 1,10 – 1,40 (90 prosentin todennäköisyysväli).

Uusien tapausten valtakunnallinen ilmaantuvuus viikolla 31 oli 1,3 tapausta 100 000 asukasta kohden. Tätä suurempi ilmaantuvuus todettiin Satakunnan, Helsingin ja Uudenmaan sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiireissä. Osa uusista tapauksista liittyy tunnettuihin tartuntaketjuihin ja seurannassa oleviin tapausryvästymiin, mutta kaikkien tartuntojen kohdalla tartunnan lähde ei ole tiedossa.

Sosiaali- ja terveysministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pitämässä tilannekatsauksessa STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila totesi, että kasvomaskisuositus tulee, jos koronatilanne huononee. Maskipakolle ei ole säädöspohjaa.  Maskisuosituksia saatetaan antaa paikallisesti sairaanhoitopiirien tilanteiden perusteella. Varhila toivoi ihmisten miettivän, onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai suureen yleisötapahtumaan.

Sosiaali- ja terveysministeriö kertoo pyytäneensä Huoltovarmuuskeskusta (HVK) tekemään lisähankinnan, joka koskee sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön käyttöön tarkoitettuja suojavarusteita. Lisähankinnalla on tarkoitus parantaa huoltovarmuutta ja tukea sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmän omia hankintoja. Hankintojen kokonaisarvo on arviolta korkeintaan 41 miljoonaa euroa (ilman arvonlisäveroa).  Hankittavien tuotteiden on täytettävä niitä koskevat vaatimukset määritellyissä käyttötarkoituksissa.

Valtioneuvoston on määrä päättää tänään uusista matkustusrajoituksista, jotka koskevat useita EU-maita. Maahantuloa Suomeen rajoitetaan, jos maan koronatapausten määrä ylittää kahdeksan tapausta 100  000 henkilöä kohti. Harkinnanvaraisesti rajana voidaan pitää kymmentä tapausta.

Varhilan mukaan koronatautitapaukset leviävät tällä hetkellä Suomeen ulkomailta kahdesta pääsuunnasta, Balkanilta ja Ruotsista.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%