Päivän haastattelu, Uutiset

Vapaaehtoisia haetaan turvaamaan lasten koulumatkoja - jo vartin apu on tärkeä

Vapaaehtoisia haetaan turvaamaan lasten koulumatkoja - jo vartin apu on tärkeä

Kuva: Tampereen kaupunki[/caption]

Tampereella järjestetään suojatiepäivystyksiä lukuvuoden alussa torstain 13.8. ja keskiviikon 19.8. välisenä aikana. Tampereen kaupunki toivoo mukaan vapaaehtoisia suojatiepäivystäjiä – kuka tahansa aikuinen voi ilmoittautua mukaan. Jo vartin apu on tärkeä.

Päivystyksissä heijastinliivein varustetut aikuiset varmistavat lasten turvalliset tienylitykset. Samalla kiinnitetään autoilijoiden huomiota siihen, että pienet koululaiset ovat jälleen liikenteessä. Päivystystä tehdään koulupäivän alussa noin klo 8 ja 9 välillä. Yksi päivystysvuoro kestää 15–20 minuuttia kohteesta riippuen.

Mukaan suojatiepäivystäjäksi voi ilmoittautua niin yksityiset ihmiset kuin yhdistykset, yritykset ja työpaikat.

Suojatiepäivystys järjestetään Tampereella ensimmäistä kertaa näin laajana. Päivystettäviä kohteita on yhteensä 28 Tesoman, Kaarilan, Raholan, Linnainmaan, Atalan, Leinolan, Olkahisen, Lielahden, Wivi Lönnin koulujen sekä Svenska samskolanin ympäristöissä. Kohteet tavoittavat yhteensä noin 6 000 oppilasta, mikä on yli neljännes koko kaupungin oppilasmäärästä.

Liikenneinsinööri Heljä Aarnikko, Tampereen kaupungilta, kertoo lisää suojatiepäivystyksistä sekä kaupungin hankkeista, joilla parannetaan koulumatkojen ja kouluympäristöjen liikenneturvallisuutta:

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>