Pirkanmaa, Uutiset

Aselupahakemukset työllistävät Sisä-Suomen poliisia

Aselupahakemukset työllistävät Sisä-Suomen poliisia

Elokuun alussa alkanut metsästyskausi näkyy Sisä-Suomen poliisilaitoksen lupahallinnossa aselupahakemusten määrän kasvuna. Varsinainen vesilintujen metsästys alkaa 20.8. ja hirven metsästys 10.10. Sesonkiaikana haetaan eniten perinteisiä pitkiä ampuma-aseita, lähinnä haulikoita, kivääreitä ja yhdistelmäaseita. Hakemusten käsittely ei ole vielä pahasti ruuhkautunut, mutta hakemusmäärän lisääntyessä luvan saamiseen voi mennä viikkojakin.

Asiointiajan saamiseen menee tällä hetkellä poliisiasemasta riippuen muutamasta päivästä viikkoihin. Esimerkiksi tällä hetkellä Tampereen pääpoliisiasemalle saa asiointiajan viikolle 34. Sen lisäksi on muistettava, että asehakemuksen käsittely vie hakemuksesta riippuen jopa kuukauden tai enemmän, jos poliisin tulee esimerkiksi haastatella hakija vielä erikseen.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>