Uutiset

Tampereella otetaan ensi keväänä käyttöön sähköisten kaupunkipyörien järjestelmä

Tampereella otetaan ensi keväänä käyttöön sähköisten kaupunkipyörien järjestelmä

Tamperelaiset pääsevät liikkumaan ensi keväästä alkaen sähköisillä kaupunkipyörillä. Tampereen kaupunki on valinnut kaupunkipyöräjärjestelmän toimittajaksi tsekkiläisen Freebiken. Kaupungin järjestämään tarjouskilpailuun tuli tarjouksia neljältä eri toimittajalta. Hankinnan arvo on noin 2,3 miljoonaa euroa neljän vuoden sopimuskaudella vuosille 2021-2025.

Sähkökaupunkipyörät otetaan käyttöön ensi keväänä Tampereen keskusta-alueella. Kaupunkipyörien asemat sijoittuvat merkittävien palveluiden ja joukkoliikennereittien läheisyyteen. Tampereen kaupungin liikenneinsinööri Timo Seimelän mukaan kaupunkipyörien asemapaikkoja aletaan rakentaa jo tänä syksynä.

Tampereen uusi kaupunkipyöräjärjestelmä koostuu 700 sähköavusteisesta kaupunkipyörästä, 70 kaupunkipyöräasemasta, 1050 kaupunkipyörätelineestä ja 70 infotaulusta sekä kaupunkipyörien hallintajärjestelmästä, järjestelmän käytön mahdollistavista ohjelmistoista, tietoliikenneyhteyksistä ja ylläpito- ja asiakaspalvelusta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>