Uutiset

Verohallinnon tarjoamaan korona-ajan helpotettuun maksujärjestelyyn on tarttunut vain kuusi prosenttia yrityksistä

today24.8.2020

share close

Yritykset ovat voineet maaliskuusta saakka hakea helpotetulla maksujärjestelyllä lisäaikaa verojen maksuun. Vain kuusi prosenttia yrityksistä on käyttänyt mahdollisuutta. Lisäaikaa on kuitenkin tänä vuonna haettu jo yhtä paljon kuin koko viime vuonna yhteensä. Helpotettua järjestelyä voi hakea vielä elokuun loppuun saakka.

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeuksellisen tilanteen takia asiakkaat ovat voineet hakea Verohallinnolta helpotettua maksujärjestelyä. Helpotettu maksujärjestely tarkoittaa, että verojen maksuun saa lisäaikaa, enintään 24 kuukautta. Asiakkaat ovat voineet hakea maksujärjestelyä verojen maksamiseen ennenkin, mutta nyt koronatilanteen takia maksujärjestelyyn pääsemisen ehtoja on helpotettu ja verojen ensimmäinen maksuerä on yhden kuukauden sijaan vasta kolmen kuukauden päästä maksujärjestelyn hyväksymisestä. Myös veroille maksujärjestelyssä kertyvä viivästyskorko on helpotetussa maksujärjestelyssä alhaisempi. Tähän mennessä pyyntöjä on tullut 36 000 kappaletta 25. maaliskuuta lähtien.

Jos haluaa hakea helpotettua maksujärjestelyä, pitää toimia nyt. Viimeinen päivä hakea helpotettua maksujärjestelyä on 31.8. Pyynnön voi tehdä Verohallinnon verkkopalvelussa OmaVerossa.

Yritykset ovat voineet myös hakea tammi-, helmi- tai maaliskuussa maksamiaan arvonlisäveroja palautettavaksi. Kyseessä on laina, eli yritys ei saa pysyvästi pitää palautettavia maksuja.

Elokuuhun mennessä 5400 asiakasta on hakenut lainaksi alkuvuonna maksamansa arvonlisäverot. Verohallinto on palauttanut hakijoille arvonlisäveroja yhteensä 362 miljoonan edestä.

Viimeinen päivä hakea alkuvuonna maksettuja arvonlisäveroja lainaksi on myös 31.8. Järjestely onnistuu OmaVerossa hakemalla maksujärjestelyä.

Maksujärjestelyjen lisäksi Verohallinto on tukenut yrityksiä koronatilanteessa joustamalla menettelyistä ja tarjoamalla ohjeistusta. Lisää tietoa korona-ajan veroasioista löytyy Verohallinnon nettisivuilta osoitteesta vero.fi.

Kirjoittaja: Valtteri Makkonen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%