Uutiset

Tampereen uuden keskuspuhdistamon avaaminen siirtyy kesään 2025

Tampereen uuden keskuspuhdistamon avaaminen siirtyy kesään 2025

Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy:n toimitusjohtaja Timo Heinonen.[/caption]

Tampereen Sulkavuoren keskuspuhdistamon avaaminen siirtyy kesään 2025. Vuonna 2018 aloitetut rakennustyöt oli alunperin tarkoitus saada valmiiksi vuoden 2024 aikana. Nyt on kuitekin todettu että keskuspuhdistamon louhinnan jälkeisille töille varataan enemmän aikaa kuin aiemmin on kaavailtu.

- Muista vastaavista hankkeista saatujen kokemusten perusteella on opittu, että eräät kalliotiloissa tehtävät työvaiheet kestävät ennakoitua pidempään. Myös suunnitelmien täsmentyessä on saatu lisätietoa. On tärkeää tarkentaa aikataulua ennen urakkakilpailutuksia, jotta urakoitsija pystyy laskemaan ja suunnittelemaan työnsä realistiselta pohjalta. Kaikki louhintaurakkaan kuuluvat työvaiheet tehdään ensin loppuun ja vasta sen jälkeen Sulkavuoressa siirrytään seuraaviin urakoihin, kertoo toimitusjohtaja Timo Heinonen Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy:stä.

Kun jätevedet käännetään Sulkavuoren keskuspuhdistamolle kesällä 2025, alkaa jätevedenpuhdistamon käyttöönottovaihe, jonka jälkeen tehdään vielä viimeistelytöitä, erilaisia säätöjä ja urakoiden vastaanotot. Viinikanlahden, Raholan ja Lempäälän jätevedenpuhdistamot jäävät Sulkavuoren käyttöönoton jälkeen asteittain pois käytöstä.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>