Uutiset

Tampereen uuden keskuspuhdistamon avaaminen siirtyy kesään 2025

today26.8.2020

share close

Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy:n toimitusjohtaja Timo Heinonen.[/caption]

Tampereen Sulkavuoren keskuspuhdistamon avaaminen siirtyy kesään 2025. Vuonna 2018 aloitetut rakennustyöt oli alunperin tarkoitus saada valmiiksi vuoden 2024 aikana. Nyt on kuitekin todettu että keskuspuhdistamon louhinnan jälkeisille töille varataan enemmän aikaa kuin aiemmin on kaavailtu.

– Muista vastaavista hankkeista saatujen kokemusten perusteella on opittu, että eräät kalliotiloissa tehtävät työvaiheet kestävät ennakoitua pidempään. Myös suunnitelmien täsmentyessä on saatu lisätietoa. On tärkeää tarkentaa aikataulua ennen urakkakilpailutuksia, jotta urakoitsija pystyy laskemaan ja suunnittelemaan työnsä realistiselta pohjalta. Kaikki louhintaurakkaan kuuluvat työvaiheet tehdään ensin loppuun ja vasta sen jälkeen Sulkavuoressa siirrytään seuraaviin urakoihin, kertoo toimitusjohtaja Timo Heinonen Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy:stä.

Kun jätevedet käännetään Sulkavuoren keskuspuhdistamolle kesällä 2025, alkaa jätevedenpuhdistamon käyttöönottovaihe, jonka jälkeen tehdään vielä viimeistelytöitä, erilaisia säätöjä ja urakoiden vastaanotot. Viinikanlahden, Raholan ja Lempäälän jätevedenpuhdistamot jäävät Sulkavuoren käyttöönoton jälkeen asteittain pois käytöstä.

Kirjoittaja: Pasi Vainionperä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%