Koronavirus

Koronavilkku-sovellus ylitti alle vuorokaudessa miljoonan latauksen rajan

today1.9.2020

Background
share close

Suomen virallinen koronatartuntojen jäljityssovellus Koronavilkku on ylittänyt miljoonan latauksen rajan. Suosio on ollut suurta sillä miljoonan latauksen raja meni rikki jo tänään noin klo 8 eli vain vajaa vuorokausi sen jälkeen kun Koronavilkku tuli ladattavaksi sovelluskauppoihin. Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL oli asettanut tavoitteeksi miljoona lataajaa ensimmäisen kuukauden aikana.

– Lukema on kertakaikkisen upea! Tällainen latausmäärä yhdessä päivässä on ylittänyt kaikki odotuksemme, sanoo johtaja Mika Salminen THL:stä.

Koronavilkun avulla ihmiset voivat itse osallistua viruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttä. Sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista. Koronavilkku tuottaa sitä enemmän hyötyä, mitä useampi sen lataa.

– Miljoona lataajaa tarkoittaa sitä, että miljoonalla ihmisellä on mahdollisuus saada nopeasti tieto siitä, ovatko he mahdollisesti altistuneet koronavirustarunnalle. Mitä suurempi käyttäjien joukko on, sitä nopeammin ja varmemmin saamme tartuntaketjuja nopeasti katkottua ja epidemian pysymään kurissa. Eiköhän jatketa maailmanennätysvauhdilla!, Salminen sanoo.

Koronavilkun voi ladata maksutta puhelimeen yleisimmistä sovelluskaupoista. Sovellus toimii uudemmissa älypuhelimissa. Se hyödyntää tunnuskoodien ja kohtaamistietojen luomiseen Applen ja Googlen yhdessä luomaa Exposure Notifications -rajapintaa. Tämä rajapinta on kaikissa iPhoneissa, joissa on vähintään iOS 13.5 -käyttöjärjestelmä, sekä Android-puhelimissa, joissa on vähintään Android 6.0 (Marshmallow) -käyttöjärjestelmä ja Google Play-palvelut. Tämän vuoksi Koronavilkku ei ole ladattavissa tätä vanhempiin älypuhelimiin tai Android-puhelimiin, joissa Google Play -palvelut eivät ole käytössä.

Kirjoittaja: Pasi Vainionperä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%