Päivän haastattelu

Lempäälän maisemakukkapellot tuovat iloa ja piristystä vielä pitkälle syksyyn

Lempäälän maisemakukkapellot tuovat iloa ja piristystä vielä pitkälle syksyyn

Kuva: Lempäälän kunta

Lempäälän kunnan omistamille maille perustettiin täksi kesäksi maisema- ja niittykukka-alueita kahdeksaan eri kohteeseen yhteensä noin kymmenen hehtaarin alalle. Kunnan maille kylvettiin eri kohteisiin erilaisia kukka-alueita. Osa alueista on yksivuotisia maisemakukka-alueita ja osa monivuotisia niittykukka-alueita. Erilaiset kukka-alueet lisäävät tietenkin luonnon monimuotoisuutta ja ovat Lempäälän maisemakuvassa myös ihmisten iloksi ja virkistykseksi.

Saikan maisemakukkapellolle Ideaparkin lähelle on kylvetty ainoastaan yksivuotisia kukkalajikkeita ja sieltä kukkia saa poimia, mutta muilta kunnan maisemakukkapelloilta ei. Lempäälän kunnan maaseutupäällikkö Timo Perälampi kertoi SUN Iltapäivän haastattelussa miten Lempäälässä on maisemakukkapellot otettu vastaan ja miten Saikan peltoalueelle kannattaa saapua.

 

Pysäköi auto Tuulan Tuvan piha-alueelle osoitteessa Kuljuntie 315. Kävele sinisen viivan mukaista reittiä ylittäen Kuljuntie suojatietä pitkin. Viherpolku kukkapellolle alkaa Saikantien puolesta välistä. Viherpolun alkupää on merkitty kuvassa vihreällä viivalla. Viherpolku myös haarautuu pellolla eri suuntiin.

 

 

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>