Uutiset

Rengasratsia ensi viikolla – korona vaihtoi rengastarkastukset valistukseen

today3.9.2020

Background
share close

Poliisi valvoo jälleen ensi viikon Rengasratsian aikana renkaiden kuntoa liikenteessä tehostetusti. Vuonna 1997 alkanut Rengasratsian valistustyö on parantanut renkaiden kuntoa, mutta rengastiedolle on edelleen suuri tarve, sillä huonoilla renkailla ajavat eivät yleensä tiedä omien renkaidensa puutteita. Vallitsevan koronatilanteen vuoksi Rengasratsia järjestetään ensi viikon aikana pääasiassa tiedotuskampanjana.

– Pandemia ei missään nimessä ole ohitse, vaan koronaviruksen uusi aalto uhkaa nostaa Suomessakin päätään. Sen ehkäiseminen vaatii liikenteestä tuttuja turvavälejä ihmisten kesken. Totesimmekin vastuullisimmaksi ratkaisuksi sen, että tänä vuonna tien päällä pysäytysten avulla tehtävä tutkimustyö korvataan rengastiedon jakamisella, Autonrengasliiton puheenjohtaja Jarmo Nuora sanoo.

Tiedotuskampanjan lisäksi poliisi valvoo Rengasratsian aikana renkaiden kuntoa tien päällä muun partioinnin ohessa, mutta aiemmilta vuosilta tutut tutkimuspisteet eivät tänä vuonna ilmesty katukuvaan.

– Haluamme neuvoa, ja pienestä huomaamattomuudesta voi selvitä huomautuksella. Jos sen sijaan useampi rengas on selvästi alle lain mukaisen minimin, kyllä siitä silloin muistetaan liikennevirhemaksulla, poliisitarkastaja Heikki Ihalainen poliisihallituksesta sanoo.

Rengasratsiaviikko on Autonrengasliiton, Liikenneturvan ja poliisin yhteinen rengasturvallisuuskampanja.

Kirjoittaja: Pasi Vainionperä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%