Uutiset

Pääministeri Sanna Marin Tampereen yliopiston Vuoden Alumniksi

Pääministeri Sanna Marin Tampereen yliopiston Vuoden Alumniksi

Tampereen yliopisto on nimittänyt Vuoden Alumniksi pääministeri, hallintotieteiden maisteri Sanna Marinin. Rehtori Mari Walls julkisti valinnan yliopiston lukuvuoden avajaisjuhlassa maanantaina 7. syyskuuta.

Viime vuonna uuden Tampereen yliopiston historian ensimmäiseksi Vuoden Alumniksi valittiin lääketieteellisten biomateriaalien tohtori Suvi Haimi, joka on biohajoavia pakkausmateriaaleja kehittävän Sulapac Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja.

Nuori, kokenut poliitikko

Sanna Marin on Suomen kolmas naispääministeri ja itsenäisen Suomen ensimmäinen tamperelainen pääministeri. Kun Marin joulukuussa 2019 nimitettiin pääministeriksi 34-vuotiaana, hän oli maailman nuorin pääministeri ja valtavan kansainvälisen mediahuomion kohde.

Nuoresta iästään huolimatta Sanna Marin on kokenut poliitikko. Tampereen kaupunginvaltuustoon hänet valittiin SDP:n edustajana vuonna 2013 ja hän johti kaupunginvaltuustoa vuosina 2013−2017. Kansanedustajana Marin on toiminut vuodesta 2015. Hän toimi liikenne- ja viestintäministerinä pääministeri Antti Rinteen hallituksessa.

Tampereen yliopiston Vuoden Alumniksi valitaan työssään uraauurtava tai erinomainen henkilö, joka on tehnyt näkyväksi yliopiston, yhteiskunnan ja alumnien vuorovaikutusta. Vuoden Alumnit ovat yhteiskunnallisia vaikuttajia kotimaassa tai ulkomailla ja vahvistavat yliopiston tunnettuutta ja mainetta.

- Yliopistomme on ylpeä yhteisömme kasvattien onnistumisista ja osaamisista. Pääministeri Sanna Marinin vaikuttava ura antaa loistavan esimerkin siitä, miten myös yliopiston vaikuttavuus voi rakentua yliopistosta valmistuvien asiantuntemuksen ja osaamisen pohjalta, toteaa rehtori Mari Walls.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>