Koronavirus

Hämeenlinnalaisessa hoivakodissa todettu koronatartunta – koko henkilöstö ja asukkaat testataan tänään

today15.9.2020

share close

Hämeenlinnalaisen Mainiokoti Larin Kyöstin iäkkäällä asukkaalla todettiin COVID-19-tartunta maanantaina 14. syyskuuta Kanta-Hämeen keskussairaalassa. Potilas tuli huonovointisuuden vuoksi iltapäivällä päivystykseen ja otettiin välittömästi osastohoitoon.

Kaikki muut kyseisen hoivakodin asukkaat ja henkilöstö pyritään testaamaan koronavirustartunnan varalta tiistain 15. syyskuuta aikana. Hoivakodissa on yhteensä 35 asukasta.

Tartuntaketjun jäljittäminen käynnistyi välittömästi tartunnan havaitsemisesta, mutta toistaiseksi ei ole selvää, mistä asukas on tartunnan saanut. Hän on palveluasumisen asukas, joka on liikkunut omatoimisesti myös hoivakodin ulkopuolella.

Hämeenlinnan alueella koronavirustilanne on heikentynyt nopeasti. Havaitut tartunnat ovat aiheuttaneen massa-altistumisia ja tällä hetkellä mahdolliselle tartunnalle altistuneita henkilöitä on määrättynä karanteeniin noin 250.

Aiemmin tiedotettujen koulu- ja urheiluyhteyksien lisäksi tartunnalle on voinut altistua erityisesti sunnuntaina 13. syyskuuta Hämeenlinnan kirkossa kello 10 pidetyn jumalanpalveluksen aikana. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri pyytää kyseiseen tilaisuuteen osallistuneita hakeutumaan koronatestiin, jos tartuntaan viittaavia oireita ilmenee.

Kirjoittaja: Valtteri Makkonen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%