Koronavirus, Uutiset

Hämeenlinnalaisessa hoivakodissa todettu koronatartunta - koko henkilöstö ja asukkaat testataan tänään

Hämeenlinnalaisessa hoivakodissa todettu koronatartunta - koko henkilöstö ja asukkaat testataan tänään

Hämeenlinnalaisen Mainiokoti Larin Kyöstin iäkkäällä asukkaalla todettiin COVID-19-tartunta maanantaina 14. syyskuuta Kanta-Hämeen keskussairaalassa. Potilas tuli huonovointisuuden vuoksi iltapäivällä päivystykseen ja otettiin välittömästi osastohoitoon.

Kaikki muut kyseisen hoivakodin asukkaat ja henkilöstö pyritään testaamaan koronavirustartunnan varalta tiistain 15. syyskuuta aikana. Hoivakodissa on yhteensä 35 asukasta.

Tartuntaketjun jäljittäminen käynnistyi välittömästi tartunnan havaitsemisesta, mutta toistaiseksi ei ole selvää, mistä asukas on tartunnan saanut. Hän on palveluasumisen asukas, joka on liikkunut omatoimisesti myös hoivakodin ulkopuolella.

Hämeenlinnan alueella koronavirustilanne on heikentynyt nopeasti. Havaitut tartunnat ovat aiheuttaneen massa-altistumisia ja tällä hetkellä mahdolliselle tartunnalle altistuneita henkilöitä on määrättynä karanteeniin noin 250.

Aiemmin tiedotettujen koulu- ja urheiluyhteyksien lisäksi tartunnalle on voinut altistua erityisesti sunnuntaina 13. syyskuuta Hämeenlinnan kirkossa kello 10 pidetyn jumalanpalveluksen aikana. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri pyytää kyseiseen tilaisuuteen osallistuneita hakeutumaan koronatestiin, jos tartuntaan viittaavia oireita ilmenee.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>