Uutiset

Poliisimuseossa avautuu ensi keväänä näyttely, joka esittelee keskeisiä Suomessa tehtyjä taiderikoksia

today17.9.2020

Background
share close
Kuva: Poliisimuseo / Jarkko Järvinen

Poliisimuseossa avautuu keväällä 2021 Väritetty totuus – Taiderikoksia Suomessa -näyttely, joka esittelee keskeisiä Suomessa tehtyjä taiderikoksia ja niiden poliisitutkintaa.

Väritetty totuus – Taiderikoksia Suomessa -näyttelyssä yleisö pääsee näkemään väärennöksiä esimerkiksi Gallen-Kallelan, Schjerfbeckin, Picasson ja Légerin töistä. Kaikki teokset kuuluvat nykyään Poliisimuseon kokoelmiin. Alun perin ne on takavarikoitu poliisin esitutkinnan yhteydessä ja tuomittu valtiolle rikoksentekovälineinä.

Taiderikosnäyttely ei ole taidenäyttely, vaan se kertoo taiderikoksista ja niiden historiasta sekä poliisin ja taideasiantuntijoiden yhteistyössä tekemästä tutkinnasta. Samalla yleisö saa tietää esimerkiksi, miten väärennetyn työn voi erottaa aidosta tai mitkä ovat huijarimyyjien kikkoja taidekaupassa.

-Suomalaisessa taiderikollisuudessa korostuvat taideväärennökset ja niillä tehtävä kauppa. Rikolliseen taidekauppaan kytkeytyy väärennösten lisäksi petoksia, rahanpesua ja kavalluksia. Taiderikoksilla voi olla kytköksiä myös järjestäytyneeseen rikollisuuteen, kertoo tutkija Juha Vitikainen Poliisimuseosta.

Taiderikosten vahinkojen suuruus on merkittävä: vuodesta 2009 alkaen laskettuna taiderikosten kokonaisrikosvahingot ovat Suomessa olleet lähes 20 miljoonaa euroa. Suomessa paljastuneet vyyhdet ovat olleet 2000-luvulla laajimmat koko Euroopassa.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%