Uutiset

Poliisi varoittaa postihuijauksista ja facebk-petoksista

Poliisi varoittaa postihuijauksista ja facebk-petoksista

Poliisille on ilmoitettu kuluvalla viikolla useammista petoksista. Postihuijausyrityksissä henkilö saa tekstiviestin, jossa kerrotaan, että hänelle olisi lähetys tulossa, mutta postimaksua uupuu. Viestin linkki ohjeistaa tietojenkalastelusivulle, jossa pyydetään henkilön pankkitunnuksia. Linkkiä ei tule klikata, eikä antaa mitään tietojaan.

Myös facebk-huijauksista on tullut ilmoituksia. Kyseisissä tapahtumista luottokortilta on tehty luvattomia veloituksia, joissa viitteenä on FACEBK. Summat ovat olleet muutamista euroista ylöspäin. Mikäli vastaavia veloituksia löytyy tilitapahtumista, tulee kortti sulkea ja olla yhteydessä luottokortin myöntäneeseen pankkiin. Veloitukset on tehty usein ulkomailta.

Vastaavilta huijauksilta välttyäkseen kannattaa luottokorttiin asettaa rajoituksia esimerkiksi summiin tai kortin käyttöalueeseen. Rajoitukset voi yleensä asettaa verkkopankissa.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>