Uutiset

Kaleva-Hakametsän paikalliskeskuksen ydinalueen asemakaavoitus alkaa

today24.9.2020

Background
share close
Havainnekuva 2 kilpailuehdotuksesta Sarana (Lahdelma & Mahlamäki Arkkitehdit)

Pääosin Kalevanrinteessä sijaitsevan Kaleva-Hakametsä -paikalliskeskuksen ydinalueen asemakaavoitus on alkamassa alueen maankäytöstä järjestetyn ideakilpailun ratkettua. Ensin alueelle tehdään yleissuunnitelma Sarana-voittajaehdotuksen pohjalta. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä asemakaavamuutokseen tähtäävää valmisteluaineistoa on nähtävillä 15.10.2020 saakka ensi sijassa kaupungin verkkosivuilla.

Suunnittelualueeseen sisältyy yhden korttelin kuusi tonttia sekä Sammonkadun, Hervannan valtaväylän ja Rieväkadun katualueita. Alueella on nyt Kalevan Prisma, yksikerroksinen liikerakennus sekä pysäköintialuetta. Suunnittelualueen luoteiskulmassa Rieväkadun katualueella on rakenteilla raitiotien Hakametsän vaihtopysäkki sekä Sarvijaakonaukio.

Kaleva–Hakametsä -paikalliskeskus tulee toimimaan monipuolisena liike-, palvelu-ja liikuntatilojen sekä monimuotoisen kaupunkiasumisen keskittymänä, joka on hyvin saavutettavissa kaikilla liikennemuodoilla. Asemakaavan tavoitteena on mahdollistaa Kaleva–Hakametsä –paikalliskeskuksen ydinalueen korttelin arkkitehtuuriltaan ja kaupunkikuvaltaan laadukas toteuttaminen Hakametsän vaihtopysäkkialueeseen tukeutuen.

Kaleva, Kalevanrinne, Kaleva-Hakametsä -paikalliskeskuksen asemakaavan etäyleisötilaisuus pidetään maanantaina 5.10.2020 klo 17.00 alkaen. Lisätietoja tilaisuuden järjestelyistä osoitteesta www.tampere.fi/kaavoitus/tilaisuudetjaesittelyt

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%