Uutiset

Kaleva-Hakametsän paikalliskeskuksen ydinalueen asemakaavoitus alkaa

Kaleva-Hakametsän paikalliskeskuksen ydinalueen asemakaavoitus alkaa

Havainnekuva 2 kilpailuehdotuksesta Sarana (Lahdelma & Mahlamäki Arkkitehdit)

Pääosin Kalevanrinteessä sijaitsevan Kaleva-Hakametsä -paikalliskeskuksen ydinalueen asemakaavoitus on alkamassa alueen maankäytöstä järjestetyn ideakilpailun ratkettua. Ensin alueelle tehdään yleissuunnitelma Sarana-voittajaehdotuksen pohjalta. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä asemakaavamuutokseen tähtäävää valmisteluaineistoa on nähtävillä 15.10.2020 saakka ensi sijassa kaupungin verkkosivuilla.

Suunnittelualueeseen sisältyy yhden korttelin kuusi tonttia sekä Sammonkadun, Hervannan valtaväylän ja Rieväkadun katualueita. Alueella on nyt Kalevan Prisma, yksikerroksinen liikerakennus sekä pysäköintialuetta. Suunnittelualueen luoteiskulmassa Rieväkadun katualueella on rakenteilla raitiotien Hakametsän vaihtopysäkki sekä Sarvijaakonaukio.

Kaleva–Hakametsä -paikalliskeskus tulee toimimaan monipuolisena liike-, palvelu-ja liikuntatilojen sekä monimuotoisen kaupunkiasumisen keskittymänä, joka on hyvin saavutettavissa kaikilla liikennemuodoilla. Asemakaavan tavoitteena on mahdollistaa Kaleva–Hakametsä –paikalliskeskuksen ydinalueen korttelin arkkitehtuuriltaan ja kaupunkikuvaltaan laadukas toteuttaminen Hakametsän vaihtopysäkkialueeseen tukeutuen.

Kaleva, Kalevanrinne, Kaleva-Hakametsä -paikalliskeskuksen asemakaavan etäyleisötilaisuus pidetään maanantaina 5.10.2020 klo 17.00 alkaen. Lisätietoja tilaisuuden järjestelyistä osoitteesta www.tampere.fi/kaavoitus/tilaisuudetjaesittelyt

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>