Uutiset

Sinileviä oli Pirkanmaalla keskimääräistä vähemmän kesällä 2020

Sinileviä oli Pirkanmaalla keskimääräistä vähemmän kesällä 2020

Kuva: ELY-keskus

Viimeisellä leväseurantaviikolla vähän sinilevää havaittiin Kangasalan Kirkkojärvessä ja Ukkijärvessä sekä Sastamalan Liekovedessä. Järviwikin leväbarometrin mukaan sinileviä on ajankohtaan nähden normaalia vähemmän.

Sinilevätilannetta seurattiin Pirkanmaalla 41 havaintopaikalla kesäkuun alusta syyskuun loppuun saakka 17 viikon ajan. Havaintopaikat edustivat rehevyydeltään, kooltaan ja vedenlaadultaan erityyppisiä järviä. Seurannan tarkoituksena oli antaa yleiskuva levätilanteesta erilaisissa järvissä.

11 seurantapaikalla ei havaittu lainkaan sinileviä koko seurantajakson aikana. Vuosien 1998–2019 pitkäaikaiskeskiarvoon verrattuna leviä oli keskimääräistä vähemmän, ainoastaan kesäkuussa viikoilla 25 ja 26 leviä oli runsaammin. Useimmin havaintoja tehtiin Sastamalan Houhajärvessä ja Kangasalan Kirkkojärvessä (molemmissa 13 havaintokerralla).

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>