Uutiset

Influenssarokotukset alkavat Tampereella ja Orivedellä 19. lokakuuta

today1.10.2020

share close

Tampereen kaupungin terveysasemilla, neuvoloissa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa aloitetaan influenssarokotukset maanantaina 19. lokakuuta 2020. Koronatilanteen vuoksi influenssarokotuksia annetaan tänä vuonna pääsääntöisesti vain ajanvarauksella tai muun vastaanottokäynnin yhteydessä, jotta jonoa ei syntyisi odotustiloihin.

Kaupungin terveysasemilla annettavaan rokotukseen ajan voi varata torstaista 1.10.2020 lähtien. Helpoin tapa on varata aika verkossa.

Verkkoajanvaraus influenssarokotukseen terveysasemille Ajanvaraukseen tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella. Ajan saa myös soittamalla omalle terveysasemalle tai terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 10023 tai 03 5657 0023.

Raskaana olevat naiset ja alle kouluikäiset lapset saavat rokotteen neuvolassa normaalin käynnin yhteydessä. Neuvolaan omalle terveydenhoitajalle voi varata rokotusajan myös sähköisellä ajanvarauksella . Lisätietoa rokotuksista saa omasta neuvolasta ja äitiys- ja lastenneuvoloiden verkkosivulta.

Maksuttomaan rokotukseen oikeutetut koululaiset ja opiskelijat rokotetaan ensisijaisesti koulu- tai opiskeluterveydenhuollossa. Lisätietoa rokotuksista saa omalta koulu- ja opiskeluterveydenhoitajalta. Opiskeluterveydenhuollon eri toimipisteissä rokotuksia annetaan joko ajanvarauksella tai muuten sovitun vastaanoton yhteydessä. Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) opiskelijoille on erillinen rokotuspäivä keskiviikkona 18.11.2020 TAMK:n tiloissa.

Maksuton influenssarokotus myös riskiryhmiin kuuluvien läheisille
Maksuttoman kausi-influenssarokotuksen saavat seuraavat ryhmät: 65 vuotta täyttäneet, 6 kk – 6 vuoden ikäiset lapset, sairautensa vuoksi lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat henkilöt, raskaana olevat naiset, sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö ja potilas- tai asiakastyöhön osallistuvat opiskelijat sekä varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat naiset. Myös riskiryhmiin kuuluvien läheisillä on mahdollisuus maksuttomaan rokotukseen.

Varaa mukaan Kela-kortti tai lapsen neuvolakortti
Influenssarokotukseen kannattaa ottaa mukana Kela-kortti tai lapsen neuvolakortti. Rokottamista helpottaa vaate, jonka hihan saa helposti nostettua ylös. Rokotuksen jälkeen on syytä varautua odottamaan rokotuspaikalla noin 15 minuutin ajan. Muista myös odotustiloissa hyvä käsihygienia ja turvavälit.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%