Uutiset

Tampereen Sorsalampea kunnostetaan kemikaalikäsittelyllä

today5.10.2020

Background
share close

Tampereella Sorsapuistossa sijaitsevaa Sorsalampea kunnostetaan kemikaalikäsittelyllä tiistaina 6.10.2020. Lampi on ylirehevä, ja siinä on ajoittain massiivisia leväesiintymiä. Lammessa tehdään fosforinsaostus kemikaalilla.

Kunnostustoimenpide on sama kuin vuonna 2018. Toimenpiteellä ei ollut merkittävää pitkäaikaista vaikutusta lammen tilaan. Käsittely halutaan uusia, jotta nähdään, onko tuloksia saavutettavissa melko lähekkäin toteutettavilla kunnostustoimenpiteillä.

Kemikaalikäsittelyssä lampeen lisätään alumiinikloridia, joka saostaa veden fosforin pohjalle. Alumiinikloridia käytetään myös talousveden puhdistamisessa. Tarvittava määrä on laskettu laboratoriokokeiden avulla. Saostuksen suunnittelee KVVY Tutkimus Oy ja toteuttaa Ympäristö Ojansuut Oy.

Sorsalampi on rehevöitynyt vuosien saatossa voimakkaasti kaupunkimaiselta valuma-alueelta tulleesta kuormituksesta. 2010-luvun alussa veden fosforipitoisuus oli jätevesimäisissä lukemissa. Kesäisin vesi oli levien vihreäksi värjäämää. Talvella happi loppui jään alta ja vesi haisi rikkivedylle. Lammessa on tehty 2010-luvulla useita hoitokunnostuksia, joille tämä kunnostus on jatkoa.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%