Uutiset

Hatanpään kartanopuisto ja Arboretum palkittiin jälleen kansainvälisellä Green Flag -tunnustuksella

Hatanpään kartanopuisto ja Arboretum palkittiin jälleen kansainvälisellä Green Flag -tunnustuksella

Tampereen Hatanpään kartanopuisto ja Arboretum on palkittu kansainvälisellä viheralueiden laadun Green Flag -tunnuksella. Puistolle myönnettiin tunnus jo kolmatta kertaa peräkkäisinä vuosina. Green Flag -lippu on liehunut puistossa vuodesta 2018.

Hatanpään kartanopuisto ja Arboretum saivat tuomareilta tunnustusta erityisesti viihtyisyydestä ja käytettävyydestä, kulttuuriperinnön vaalimisesta, kunnossapidon hyvästä tasosta ja käyttäjäpalautteen positiivisuudesta. Tuomaristo teki pistokokeen puistossa syyskuussa ja haastatteli viheralueista vastaavia, puiston kunnossapitäjiä sekä kävijöitä. Green Flag Award arvioi viheralueiden hoitoa, käyttäjien osallistumismahdollisuuksia, kestävän kehityksen mukaisia toimintatapoja sekä ilmastonmuutosta ennakoivia toimenpiteitä puistoalueella 27 kohtaa sisältävän kriteeristön avulla.

Tuomaristo kommentoi esimerkiksi yhdenvertaista kulkua puistoon:
–Puisto palvelee monipuolisesti erilaisia käyttäjäryhmiä: lapsia, nuoria, keski-ikäisiä, vanhuksia, vammaisia, ulkoilijoita, lenkkeilijöitä, puutarhanhoidosta ja kasveista kiinnostuneita sekä opiskelijaryhmiä. Muun muassa näiden ryhmien edustajia tuli arviointikäynnillä vastaan.

Kulttuuriperinnön vaalimisesta tuomaristo totesi, että alueen vanhat rakennukset ovat huolellisesti hoidetun näköisiä ja kartanopuistossa on vanhaa alkuperäistä puustoa, jota on vaalittu hyvin. Tuomariston mielestä uudemmat puiston alueet täydentävät maisemallisesti ja visuaalisesti kokonaisuutta.

Jätehuolto puistossa oli tuomariston mielestä hoidettu hyvin.
–Puistoalue oli pääsääntöisesti roskaton. Roskakorit ja niiden ympäristöt olivat siistit eivätkä roskakorit olleet täynnä. Roskakoreja oli sijoitettu eri puolille puistoa tasaisin välein, ja ne olivat hyvin saavutettavissa.

Puistoja palkitsee ja tunnuksen myöntää Green Flag Award -hanke, jonka tarkoituksena on vakiinnuttaa yleiset standardit laadukkaasti ylläpidetyille viheralueille. Tunnusta hallinnoi englantilainen Keep Britain Tidy -organisaatio. Suomessa Green Flag Award -tunnusta hallinnoi ja kehittää Viherympäristöliitto ry.

Vuonna 2020 tunnuksen voittaneita puistoja oli yhdeksän: Tampereen Hatanpään kartanonpuisto ja Arboretum, Lepaan kampuspuisto, Lahden Pikku-Vesijärven puisto, Turun Kupittaanpuisto sekä Kotkan Vesipuisto, Katariinan Meripuisto, Jokipuisto, Sibeliuksenpuisto ja Fuksinpuisto.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>