Uutiset

Hatanpään kartanopuisto ja Arboretum palkittiin jälleen kansainvälisellä Green Flag -tunnustuksella

today7.10.2020

share close

Tampereen Hatanpään kartanopuisto ja Arboretum on palkittu kansainvälisellä viheralueiden laadun Green Flag -tunnuksella. Puistolle myönnettiin tunnus jo kolmatta kertaa peräkkäisinä vuosina. Green Flag -lippu on liehunut puistossa vuodesta 2018.

Hatanpään kartanopuisto ja Arboretum saivat tuomareilta tunnustusta erityisesti viihtyisyydestä ja käytettävyydestä, kulttuuriperinnön vaalimisesta, kunnossapidon hyvästä tasosta ja käyttäjäpalautteen positiivisuudesta. Tuomaristo teki pistokokeen puistossa syyskuussa ja haastatteli viheralueista vastaavia, puiston kunnossapitäjiä sekä kävijöitä. Green Flag Award arvioi viheralueiden hoitoa, käyttäjien osallistumismahdollisuuksia, kestävän kehityksen mukaisia toimintatapoja sekä ilmastonmuutosta ennakoivia toimenpiteitä puistoalueella 27 kohtaa sisältävän kriteeristön avulla.

Tuomaristo kommentoi esimerkiksi yhdenvertaista kulkua puistoon:
–Puisto palvelee monipuolisesti erilaisia käyttäjäryhmiä: lapsia, nuoria, keski-ikäisiä, vanhuksia, vammaisia, ulkoilijoita, lenkkeilijöitä, puutarhanhoidosta ja kasveista kiinnostuneita sekä opiskelijaryhmiä. Muun muassa näiden ryhmien edustajia tuli arviointikäynnillä vastaan.

Kulttuuriperinnön vaalimisesta tuomaristo totesi, että alueen vanhat rakennukset ovat huolellisesti hoidetun näköisiä ja kartanopuistossa on vanhaa alkuperäistä puustoa, jota on vaalittu hyvin. Tuomariston mielestä uudemmat puiston alueet täydentävät maisemallisesti ja visuaalisesti kokonaisuutta.

Jätehuolto puistossa oli tuomariston mielestä hoidettu hyvin.
–Puistoalue oli pääsääntöisesti roskaton. Roskakorit ja niiden ympäristöt olivat siistit eivätkä roskakorit olleet täynnä. Roskakoreja oli sijoitettu eri puolille puistoa tasaisin välein, ja ne olivat hyvin saavutettavissa.

Puistoja palkitsee ja tunnuksen myöntää Green Flag Award -hanke, jonka tarkoituksena on vakiinnuttaa yleiset standardit laadukkaasti ylläpidetyille viheralueille. Tunnusta hallinnoi englantilainen Keep Britain Tidy -organisaatio. Suomessa Green Flag Award -tunnusta hallinnoi ja kehittää Viherympäristöliitto ry.

Vuonna 2020 tunnuksen voittaneita puistoja oli yhdeksän: Tampereen Hatanpään kartanonpuisto ja Arboretum, Lepaan kampuspuisto, Lahden Pikku-Vesijärven puisto, Turun Kupittaanpuisto sekä Kotkan Vesipuisto, Katariinan Meripuisto, Jokipuisto, Sibeliuksenpuisto ja Fuksinpuisto.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%