Uutiset

Pirkanmaan liikenteessä kuoli tammi–elokuussa 19 ihmistä

Pirkanmaan liikenteessä kuoli tammi–elokuussa 19 ihmistä

Pirkanmaalla tämän vuoden tammi–elokuussa tapahtui 15 kuolonkolaria, mikä on 10 enemmän kuin vuotta aiemmin samalla ajanjaksolla. Pirkanmaan kuolonkolareissa kuoli elokuun loppuun mennessä 19 henkilöä, mikä on 12 enemmän kuin vuonna 2019.

Kuluvan vuoden elokuun loppuun mennessä Suomessa tapahtui 155 kuolonkolaria,joissa kuoli 167 henkilöä, tiedottaa Onnettomuustietoinstituutti (OTI).

Koko maassa alle 25-vuotiaat kuljettajat aiheuttivat tammi–elokuussa 20 kuolemaan johtanutta moottoriajoneuvo-onnettomuutta. Määrä on pienin liikenneonnettomuuksien tutkintahistorian aikana, tarkasteltaessa tammi–elokuun onnettomuuksia vuosittain.

Kuluneen vuoden yleisin onnettomuustyyppi moottoriliikenteessä on ollut tieltä suistuminen. Suistumisonnettomuuksia tapahtui elokuun loppuun mennessä kaikkiaan 54. Kohtaamisonnettomuudet eli nokkakolarit vähenivät edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Nokkakolareita tapahtui elokuun loppuun mennessä 34.

Tammi–elokuussa liikenneonnettomuuksissa menehtyi 18 polkupyöräilijää ja 15 jalankulkijaa, mikä on kaksi enemmän kuin viime vuonna samalla ajanjaksolla.

Luvut perustuvat liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien ilmoittamiin ennakkotietoihin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>