Uutiset

Pirkkalassa kokeilussa roska-astioita espanjansiruetanoiden torjuntaan

today8.10.2020

Background
share close

Pirkkalassa on tänä vuonna tehty melko paljon havaintoja espanjansiruetanoista, tiedottaa Pirkkalan kunta. Tästä johtuen Pirkkalan kunta on ottanut kokeiluun etanaroskikset lajin torjuntaa varten.

Etanaroskikset on ainakin toistaiseksi sijoitettu Takamaalle ja Vähäjärven läheisyyteen, joissa espanjansiruetanoista on runsaasti havaintoja. Asukkaat voivat kerätä etanaroskiksiin havaitsemansa espanjansiruetanat.

Espanjansiruetanat tapetaan leikkaamalla kahtia tai pudottamalla kiehuvaan veteen. Laita kuolleet etanat suljettuun kevyeen pakkaukseen (esim. maitotölkkiin) tai muovipussiin ennen roskikseen toimittamista.

Espanjansiruetana on kansallisesti haitallinen vieraslaji. Espanjansiruetana on täysikasvuisena noin 7-14 cm:n pituinen. Niiden väritys on yleensä hyvin vaihtelevaa, Suomessa tavatut yksilöt ovat tavallisesti olleet likaisen oranssinpunaruskeita, likaisenruskeita tai mustia.

Pirkkalan kunta muistuttaa, ettei kannata sekoitaa espanjansiruetanaa kotoiseen ukkoetanaan. Ukkoetana kuuluu Suomen alkuperäiseen lajistoon, eikä sen hävittämiselle ole syytä.

Lisätietoja espanjansiruetanan tunnistamisesta ja torjunnasta löytyy vieraslajit.fi -sivustolta, jonne voi myös ilmoittaa vieraslajihavainnoista.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%