Päivän haastattelu, Uutiset

Asunnottomien yö -viikko havahduttaa asunnottomuuteen Tampereella

Asunnottomien yö -viikko havahduttaa asunnottomuuteen Tampereella

Tampereella vietetään Asunnottomien yö -viikkoa 14.–20. lokakuuta. Perinteisesti YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä 17. lokakuuta järjestetty Asunnottomien yö on tänä vuonna hajautettu useaksi pieneksi tapahtumaksi, joihin voi osallistua livenä tai verkossa. Viikon päätapahtuma järjestetään Kumppanuustalo Arttelissa 17. lokakuuta.

Asunnottomien yön vuoden teema on ”Oma koti hurjan kallis”. Viikon tapahtumissa nostetaan esiin asumis- ja velkaneuvontaa eli annetaan käytännön apua ja neuvoja, miten toimia asunnottomuusuhan alla, miten pysäyttää velkaantumisen kierre ja miten päästään omaan elämäntilanteeseen sopivaan asuntoon kiinni.

Hiedanrannan Havahdu! -tapahtumassa 15. lokakuuta tuodaan esiin asunnottomuuden tilaa Tampereella ja pohditaan moniäänisessä paneelissa rinnakkaisten todellisuuksien jännitteistä vuoropuhelua. Paneelin jälkeen ohjelmassa on Legioonateatterin musiikillinen Mä asunnoton oon -esitys. Paneeli ja esitys streamataan Pispalan kirkosta Hiedanrannan YouTube-kanavalle.

Hiedanrannan kartanopuistoon on tapahtumaa varten rakennettu valopolku, jossa kävijät saavat askeltaa omaan tahtiin muun muassa Epilän iltapäiväkodin koululaisten ja Tesoman kirkon päiväkerholaisten valmistamia valotaideteoksia tutkaillen. Polulla kuullaan illan hämärryttyä myös paikallisten vapaaehtoisten esittämiä runoja. Valopolku on avoinna kello 18–20.

Lisäksi kartanolla on lämpimien syys- ja talvivaatteiden vaatekeräys kaiken kokoisille kello 10–20.

Pastori Teemu Salminen, Tampereen seurakunnista, kertoo tarkemmin Hiedanrannan Havahdu-tapahtumasta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>