Päivän haastattelu

Asunnottomien yö -viikko havahduttaa asunnottomuuteen Tampereella

today14.10.2020

share close

Tampereella vietetään Asunnottomien yö -viikkoa 14.–20. lokakuuta. Perinteisesti YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä 17. lokakuuta järjestetty Asunnottomien yö on tänä vuonna hajautettu useaksi pieneksi tapahtumaksi, joihin voi osallistua livenä tai verkossa. Viikon päätapahtuma järjestetään Kumppanuustalo Arttelissa 17. lokakuuta.

Asunnottomien yön vuoden teema on ”Oma koti hurjan kallis”. Viikon tapahtumissa nostetaan esiin asumis- ja velkaneuvontaa eli annetaan käytännön apua ja neuvoja, miten toimia asunnottomuusuhan alla, miten pysäyttää velkaantumisen kierre ja miten päästään omaan elämäntilanteeseen sopivaan asuntoon kiinni.

Hiedanrannan Havahdu! -tapahtumassa 15. lokakuuta tuodaan esiin asunnottomuuden tilaa Tampereella ja pohditaan moniäänisessä paneelissa rinnakkaisten todellisuuksien jännitteistä vuoropuhelua. Paneelin jälkeen ohjelmassa on Legioonateatterin musiikillinen Mä asunnoton oon -esitys. Paneeli ja esitys streamataan Pispalan kirkosta Hiedanrannan YouTube-kanavalle.

Hiedanrannan kartanopuistoon on tapahtumaa varten rakennettu valopolku, jossa kävijät saavat askeltaa omaan tahtiin muun muassa Epilän iltapäiväkodin koululaisten ja Tesoman kirkon päiväkerholaisten valmistamia valotaideteoksia tutkaillen. Polulla kuullaan illan hämärryttyä myös paikallisten vapaaehtoisten esittämiä runoja. Valopolku on avoinna kello 18–20.

Lisäksi kartanolla on lämpimien syys- ja talvivaatteiden vaatekeräys kaiken kokoisille kello 10–20.

Pastori Teemu Salminen, Tampereen seurakunnista, kertoo tarkemmin Hiedanrannan Havahdu-tapahtumasta:

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%