Koronavirus, Uutiset

Hallitukselta valtakunnallinen etätyösuositus sekä suosituksia yleisötilaisuuksien ja sisäharrastustoiminnan osalta

Hallitukselta valtakunnallinen etätyösuositus sekä suosituksia yleisötilaisuuksien ja sisäharrastustoiminnan osalta

Hallitus linjasi neuvotteluissaan tänään sekä valtakunnallisista että alueellisista suosituksista koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Koska koronavirusepidemia on laajasti kasvussa valtakunnallisesti, valtioneuvosto suosittelee, että julkisen sektorin työtekijät työskentelisivät etätyössä mahdollisimman laajasti, jos työtehtävät sen mahdollistavat. Valtioneuvosto suosittelee vastaavaa laajaa etätyötä myös yksityisille työnantajille. Lähi- ja etätyön yhteensovittamisen arviointi tapahtuu työpaikoilla.

Etätöiden lisäksi hallitus suosittelee että kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla vältettäisiin yli 20 hengen yksityistilaisuuksien järjestämistä. Julkisten tilojen käytössä täytyy huolehtia siitä, että osallistujien ja seurueiden on mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa. Lisäksi asiakasmäärä sisätiloissa rajataan puoleen normaalista asiakasmäärästä. Kaikenikäisten ryhmäharrastustoiminta on järjestettävä siten, että osallistujien ja seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa.

Kiihtymisvaiheessa ovat Pirkanmaan lisäksi Varsinais-Suomi, Helsinki ja Uusimaa, Etelä-Pohjanmaa, Kanta-Häme ja Ahvenanmaa. Hallituksen suositukset eivät ole oikeudellisesti sitovia eli kyseessä vain suosituksia alueille. Varsinaiset päätökset ovat pääasiassa alueiden eli sairaanhoitopiirien, kuntien ja aluehallintovirastojen vastuulla.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>