Päivän haastattelu

Seppo Jokisen luomaa komisario Koskista viedään televisiosarjan myötä myös ulkomaille

Seppo Jokisen luomaa komisario Koskista viedään televisiosarjan myötä myös ulkomaille

Seppo Jokisen kirjoittamista kirjoista tuttu komisario Koskisesta tehdään televisiosarja. Kuva: Nelonen

Sakari Koskinen on tamperelainen fiktiivinen poliisi. Kyseessä on Seppo Jokisen luoma hahmo jonka ympärille on kasvanut vuodesta 1996 lähtien peräti 25 teoksen mittainen kirjasarja. Kirjoja on tullut vuosittain ja parhaillaan Jokinen työstää kirjasarjan 26. osaa. Komisario Koskinen on aiemmin elänyt kirjojen lisäksi kuunnelmasarjoissa ja teatterin lavalla mutta nyt Koskisesta ja Tampereen poliisin rikosyksiköstä tehdään myös draamasarja televisioon. Koskinen-sarjan pääohjaaja on Lauri Nurkse ja toisena ohjaajana toimii tamperelaisille erittäin tuttu mies, nimittäin Riku Suokas. Hän on ollut myös sovittamassa kirjoista televisiosarjan käsikirjoitusta yhdessä Heikki Syrjän kanssa. Suokas vieraili SUN Iltapäivän haastateltavana ja kertoi samalla että sarjaa tehdään suoraan kansainvälistä levitystä silmällä pitäen.

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>