Uutiset

Nysse-liikenteen maksutavat ja lippuvalikoima uudistuvat - Ratikassa lastenvaunujen kanssa matkustaminen maksulliseksi

Nysse-liikenteen maksutavat ja lippuvalikoima uudistuvat - Ratikassa lastenvaunujen kanssa matkustaminen maksulliseksi

Nysse-liikenteen hinnoista, lipuista ja maksukäytännöistä vuodelle 2021 päätetään Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnassa 28.10.2020. Ratikkaliikenteen käynnistyminen edellyttää Nysse-liikenteen lippuvalikoiman ja maksutapojen uudistamista. Ratikkaliikenteessä kuljettaja ei osallistu lipunmyyntiin tai matkustusoikeuden tarkistamiseen: Ratikassa ei myydä käteisellä kertalippuja.

Lippuvalikoimaan lisätään uutena maksutapana asiakkaiden toivoma lähimaksaminen. Busseissa myytävistä kertalipuista luovutaan vähitellen siten, että ensin otetaan käyttöön sekä lähimaksaminen että jälleenmyyntipisteissä myytävät QR-koodilliset kertaliput vaihtoehtona asiakkaille, joilla ei mahdollisuutta lähimaksuun, mobiilimaksamiseen tai matkakorttimaksuun.

Opiskelija-alennukset siirretään kokonaan matkakortilta mobiiliin. Yhä useampi opiskelija on edun piirissä ja henkilökohtainen asiointi siirtyy asiakaspalvelusta verkkoon. Opiskelija-alennukset koskevat 25 vuotta täyttäneitä: nuoret alle 25-vuotiaat opiskelijat matkustavat edelleen nuorten ikäryhmän lipuilla.

Lippuvalikoiman ja maksutapauudistusten jälkeen Nysse-liikenteessä voi maksaa matkansa joko matkakortilla, mobiililipulla, lähimaksulla tai etukäteen ostettavalla QR-kertalipulla. Lähimaksamisen kehitystyö jatkuu myös sen käyttöönoton jälkeen, ja tavoitteena on saada päivä- ja viikkokohtainen hinnoittelu vuoden 2021 aikana.

Nysse-liikenteessä on ollut pitkään lastenvaunujen kanssa matkustaminen maksutonta. Maksuttomuus on perustunut lapsen turvallisuuteen, kun lipunlukijat ovat vain etuovella. Ratikassa lukijat ovat joka ovella, jolloin matkan voi maksaa vaarantamatta lapsen turvallisuutta. Busseissa lastenvaunujen kanssa matkustetaan edelleen maksutta, mutta Ratikassa matkasta peritään maksu.

Tammikuussa astuu voimaan myös hintamuutoksia. Esitetyt hinnankorotukset ovat aiemmin arvioituja pienempiä, sillä liikennetarjontaan ollaan tekemässä muutoksia, joilla liikennöintikustannuksia saadaan laskettua. Lisäksi vaihtoaikoja yhtenäistetään.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>