Uutiset

Nysse-liikenteen maksutavat ja lippuvalikoima uudistuvat – Ratikassa lastenvaunujen kanssa matkustaminen maksulliseksi

today19.10.2020

share close

Nysse-liikenteen hinnoista, lipuista ja maksukäytännöistä vuodelle 2021 päätetään Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnassa 28.10.2020. Ratikkaliikenteen käynnistyminen edellyttää Nysse-liikenteen lippuvalikoiman ja maksutapojen uudistamista. Ratikkaliikenteessä kuljettaja ei osallistu lipunmyyntiin tai matkustusoikeuden tarkistamiseen: Ratikassa ei myydä käteisellä kertalippuja.

Lippuvalikoimaan lisätään uutena maksutapana asiakkaiden toivoma lähimaksaminen. Busseissa myytävistä kertalipuista luovutaan vähitellen siten, että ensin otetaan käyttöön sekä lähimaksaminen että jälleenmyyntipisteissä myytävät QR-koodilliset kertaliput vaihtoehtona asiakkaille, joilla ei mahdollisuutta lähimaksuun, mobiilimaksamiseen tai matkakorttimaksuun.

Opiskelija-alennukset siirretään kokonaan matkakortilta mobiiliin. Yhä useampi opiskelija on edun piirissä ja henkilökohtainen asiointi siirtyy asiakaspalvelusta verkkoon. Opiskelija-alennukset koskevat 25 vuotta täyttäneitä: nuoret alle 25-vuotiaat opiskelijat matkustavat edelleen nuorten ikäryhmän lipuilla.

Lippuvalikoiman ja maksutapauudistusten jälkeen Nysse-liikenteessä voi maksaa matkansa joko matkakortilla, mobiililipulla, lähimaksulla tai etukäteen ostettavalla QR-kertalipulla. Lähimaksamisen kehitystyö jatkuu myös sen käyttöönoton jälkeen, ja tavoitteena on saada päivä- ja viikkokohtainen hinnoittelu vuoden 2021 aikana.

Nysse-liikenteessä on ollut pitkään lastenvaunujen kanssa matkustaminen maksutonta. Maksuttomuus on perustunut lapsen turvallisuuteen, kun lipunlukijat ovat vain etuovella. Ratikassa lukijat ovat joka ovella, jolloin matkan voi maksaa vaarantamatta lapsen turvallisuutta. Busseissa lastenvaunujen kanssa matkustetaan edelleen maksutta, mutta Ratikassa matkasta peritään maksu.

Tammikuussa astuu voimaan myös hintamuutoksia. Esitetyt hinnankorotukset ovat aiemmin arvioituja pienempiä, sillä liikennetarjontaan ollaan tekemässä muutoksia, joilla liikennöintikustannuksia saadaan laskettua. Lisäksi vaihtoaikoja yhtenäistetään.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%