Uutiset

Työntekijä voi vähentää kasvomaskeista aiheutuneita kuluja verotuksessa

today19.10.2020

share close

Kasvomaskien kustannukset on mahdollista vähentää matkakuluina verotuksessa, muistuttaa Verohallinto. Maskikuluja voi vähentää kaksi euroa jokaiselta päivältä, joina työntekijä on kulkenut julkisella kulkuvälineellä kodin ja työpaikan välisen matkan itse ostamaansa maskia käyttäen. Kahden euron vähennyksiin ei tarvita erillistä selvitystä. Maskeista aiheutuneet kulut voi vähentää verotuksessa 13. elokuuta 2020 alkaen.

Omavastuu kodin ja työpaikan välisissä matkakuluissa on 750 euroa. Verohallinto ohjeistaa, että jos tänä vuonna kertyy kodin ja työpaikan välisiä matkakustannuksia enemmän kuin 750 euroa, tulee verotuksessa ilmoittaa kaikki kustannukset. Omavastuuosuutta ei tule itse vähentää.

Lisäksi Verohallinto muistuttaa, että itse ostettu maski on tulonhankkimiskulu. Jos maskia tarvitaan työssä ja työntekijä hankkii maskin itse, voi työntekijä vähentää maskeista aiheutuneet kulut tulonhankkimiskuluina. Jokaiselle palkansaajille myönnetään automaattisesti 750 euron tulonhankkimisvähennys. Jos työntekijälle kertyy tulonhankkimismenoja enemmän kuin 750 euroa vuodessa, tulee ilmoittaa kaikki tulonhankkimismenot verotuksessa. Jos tulonhankkimismenot ovat alle 750 euroa, kuluja ei tarvitse ilmoittaa.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%