Päivän haastattelu, Uutiset

Kolmen teatterin yhteistyömalli turvaa Pyynikin kesäteatterin toiminnan jatkumisen

Kolmen teatterin yhteistyömalli turvaa Pyynikin kesäteatterin toiminnan jatkumisen

Pyynikin kesäteatterin toiminnan jatkuminen turvataan yhteistyössä Tampereen Teatterin ja Tampereen Työväen Teatterin kanssa. Kesän 2021 päätuotanto Tohvelisankarin rouva toteutetaan kolmen teatterin yhteistuotantona. Samalla kehitetään uudenlaista tuotantomallia, joka elää ja muuttuu kolmen teatterin toiminnan ja tarpeiden mukaan tulevina vuosina. Kyseessä ole kertaluontoinen kokeilu vaan alustavia jatkosuunnitelmia on jo vuosille 2022-2025.

Pyynikin kesäteatterisäätiön johtaja Kai Hintsasen mukaan korona joudutti kehitystä, johon kesäteatteri oli joka tapauksessa menossa. Jo keväällä keskusteluissa nousi esille Tampereen Teatterin ja Tampereen Työväen Teatterin kanssa, että Pyynikin kesäteatteri on aivan liian arvokas kulttuurihistoriallisesti ja teatteritaiteellisesti lopetettavaksi tai konkurssiin päästettäväksi. Pian muodostuikin kaikkien intressien kannalta hyväksi tavaksi kyseinen yhteistuotantomalli.

Pyynikin kesäteatterisäätiön johtaja Kai Hintsanen kertoo yhteistyöstä tarkemmin:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>