Uutiset

Pirkanmaan kunnille yhteinen potilastietojärjestelmä

Pirkanmaan kunnille yhteinen potilastietojärjestelmä

Kuva: sydansairaala.fi

Kaikkiaan yhdeksän Pirkanmaan kuntaa ottaa käyttöön yhteisen potilastietojärjestelmän, Pirkanmaan Alue-Pegasoksen. Ensimmäisenä kuntana Alue-Pegasokseen liittyy Valkeakoski 2. marraskuuta. Sen jälkeen vuorossa ovat Akaa ja Urjala joulukuun alussa.

Loput hankekunnat siirtyvät uuteen järjestelmään porrastetusti ensi vuoden puolella: Sastamala ja Punkalaidun helmikuun alussa, Ylöjärvi 22.2. sekä Lempäälä 1.3. Tampere ja Orivesi ovat jo Alue-Pegasoksen käyttäjiä, mutta ottavat sen uudet ominaisuudet käyttöön 15.3.

Järjestelmän käyttöönottoon on varauduttu pidentämällä alkuvaiheessa vastaanottoaikoja. Asiakkailta toivotaan ymmärrystä, sillä aluksi myös terveysasemien puhelinpalvelussa voi kestää normaalia pidempään uuden järjestelmän vuoksi.

Yhteinen potilastietojärjestelmä parantaa potilasturvallisuutta ja sen avulla tieto kulkee aiempaa paremmin hankkeen kuntien sekä kuntien ja sairaanhoitopiirin välillä. Yhteinen järjestelmä tuo myös säästöjä kustannuksiin, kun kunnat rakentavat yhdessä yhtä järjestelmää usean erillisen sijaan.

Alue-Pegasos-hanke käynnistyi vuonna 2018 osana edellistä Pirkanmaan maakunta- ja sote-uudistusta.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>