Uutiset

Kanta-Hämeessä rajoitetaan marraskuussa yli 20 hengen yleisötilaisuuksia

Kanta-Hämeessä rajoitetaan marraskuussa yli 20 hengen yleisötilaisuuksia

Helsingin ja Uudenmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa on noudatettava Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä, joilla ehkäistään koronavirustartuntoja.

Aluehallintoviraston päätösten taustalla on alueiden epidemiologinen tilannekuva ja arvio tarvittavista toimista, joilla torjutaan koronavirusepidemiaa. Lokakuussa velvoite noudattaa ohjeita on koskenut yli 50 hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia lukuun ottamatta pääkaupunkiseudun isoja kuntia, joissa ohjeita on täytynyt noudattaa yli 20 hengen tilaisuuksissa 19.10. alkaen. Marraskuussa siis tiukemmat rajoitukset laajenevat koko Uudellemaalle ja Kanta-Hämeeseen.

Tällä hetkellä koronavirusepidemia on Helsingin ja Uudenmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla kiihtymisvaiheessa, minkä vuoksi muita Etelä-Suomen sairaanhoitopiirejä tiukemmat rajoitukset ovat tarpeen.  Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia rajoittamalla on mahdollista estää epidemiatilanteen paheneminen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>