Uutiset

Nysse-liikenteeseen esitetään muutoksia: viikonloppujen yövuorot vähenisivät merkittävästi

Nysse-liikenteeseen esitetään muutoksia: viikonloppujen yövuorot vähenisivät merkittävästi

Nysse-liikenteeseen on tulossa muutoksia matkustajamäärän pienennyttyä. Koronaviruspandemian vuoksi joukkoliikenteen matkustajamäärät ja lipputulot ovat pienentyneet merkittävästi.

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta käsittelee keskiviikkona 28. lokakuuta muutoksista, jossa ehdotettuna on, että 16.11.2020 alkaen vähennetään perjantain ja lauantain sekä lauantain ja sunnuntain välistä yöliikennettä. Pe-la välisinä öinä ei liikennöitäisi perjantain yövuoroja, ja la-su välisinä öinä liikennöitäisiin viimeiset vuorot keskustasta samaan aikaan kuin arkipäivinä. Muutosta perustellaan uusimmalla päätöksellä ravintoloiden aukioaikojen rajoittamisella, joka vähentää yöliikenteen tarvetta viikonloppuisin.

Muutos koskisi linjoja 1, 2, 3, 4Y, 5, 6, 8, 9, 17, 25, 40, 50, 70Y, 80Y sekä 90 .

4.1.2021 alkavan liikennöintikauden vuorotarjontaa ehdotetaan vähennettäväksi linjoilla 1, 2, 4, 6, 9, 12, 24, 25, 35 ja 42. Kun tarjontaa vähennetään tiheästi liikennöitäviltä linjoilta, saadaan merkittäviä kustannussäästöjä asiakaskokemusta merkittävästi heikentämättä. Osa muutoksista ehdotetaan toteutettavaksi 4.1. alkaen, ja osalla linjoista vasta 5.4. alkaen, kun matkustajia siirtyy vaihtoehtoisten kulkumuotojen, esimerkiksi pyöräilyn käyttöön.

Kaikille linjoille esitetään liikennöintiä lauantaisin sunnuntain aikataulujen mukaan - poikkeuksena linjat 55 sekä 79. Lauantaiaamuihin varmistetaan kuitenkin työssäkäyntiyhteydet. Linjojen 91 ja 92 viikonloppuliikennöinti esitetään keskeytettäväksi 4.1. - 5.4.2021 vähäisen matkustajamäärän vuoksi. Liikennöintiä vähennetään myös perjantain ja lauantain sekä lauantain ja sunnuntain välisistä öistä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>