Uutiset

Sastamala pyrkii sopeuttamaan noin viidellä miljoonalla

today22.10.2020

share close

Sastamalan kaupunginvaltuusto päätti kesäkuun kokouksessaan tulevia vuosia koskevista sopeutustoimenpiteistä. Jatkoselvittelyyn jäi joukko asioita, jotka tulevat päätettäväksi marraskuun valtuustossa.

– Kevään jälkeen meillä oli kasassa noin kolmen miljoonan euron sopeutustoimet, nyt puhutaan noin viiden miljoonan euron paketista, jonka toimenpiteet ulottuvat vuoteen 2023, summaa tiedotteessa Sastamalan kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg.

Sopeutusohjelma sisältää esityksen kunnallis- ja kiinteistöverojen korotuksista. Sastamalan kunnallisveroprosenttia esitetään nostettavaksi nykyisestä 20,75 prosentista 21,5 prosenttiin. Esitetyllä korotuksella saataisiin aikaan noin 2,5 miljoonan euron vuosittainen tulojen lisäys. Edellisen kerran tuloveroprosenttia on korotettu vuonna 2015.

Myös kiinteistöveroihin kaavaillaan pieniä korotuksia. Yleiselle kiinteistöverolle esitetään 0,07 prosentin ja vakituisen asumisen verolle 0,05 prosentin korotusta. Korotusten talousvaikutus olisi vuositasolla yhteensä noin 0,5 miljoonaa euroa.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden sopeutuspotentiaali koostuu useista toimenpiteistä, jotka edellyttävät erilaisten vaihtoehtojen tarkastelua, tilatarpeiden selvittämistä sekä vaikutusten ja kustannusten tarkempaa arviointia.

Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että uudenlaisten toimintamallien kehittämistyötä jatketaan niin vanhus- kuin vammaispalveluissakin. Esimerkiksi asiakkaan tarvitsemia sosiaali- ja terveyspalveluita sujuvoittamaan tehdyn JonoPois-suunnitelman toteutusta jatketaan. Samoin jatketaan vammaispalveluiden OmassaKodissa-suunnitelman mukaisen kehitysvammaisten tuetun ja yhteisöllisen asumisen valmistelua.

Kiirevastaanoton päivystysajat säilyvät nykyisellään, mutta sivuterveysasemat pidetään suljettuna vuoden 2021 loppuun asti. Sulun syynä on koronatilanteesta johtuva henkilöstön mahdollisimman tarkoituksenmukainen hyödyntäminen.

Jo ennalta paljon puhuttanut kirjastoverkko säilyy toistaiseksi ennallaan. Pikaisten lakkautusten sijaan kirjastopalveluista laaditaan kattava kokonaisselvitys myöhemmän päätöksenteon pohjaksi.

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%