Uutiset

Psykoterapiakeskus Vastaamon tietovuoto voi koskea myös Taysin asiakkaita - toimi näin, jos tietosi on vuodettu

Psykoterapiakeskus Vastaamon tietovuoto voi koskea myös Taysin asiakkaita - toimi näin, jos tietosi on vuodettu

Yksityinen Psykoterapiakeskus Vastaamo on joutunut tietomurron ja kiristyksen kohteeksi. Keskusrikospoliisi tutkii epäiltyä törkeää tietomurtoa ja törkeää yksityiselämää loukkaavaa tiedon levittämistä.

Tietomurto saattaa koskea myös Taysin asiakkaita. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Vastaamon välillä on ollut sopimus perhepsykoterapiapalvelujen ja muiden psykoterapiapalvelujen hankinnasta ajalla 1.1.2016-31.12.2018.

Sopimus on koskenut vain Taysin lasten ja nuorten psykoterapiapalveluita.

Sopimuksen vuoksi Vastaamosta on voinut joutua tietomurron kohteeksi myös Taysin siellä asioineiden asiakkaiden tietoja. Näiden asiakkaiden määrää selvitetään nyt Taysissa.

Kaikille sopimuksen piirissä palvelua sopimusaikana käyttäneille asiakkaille ilmoitetaan Vastaamon tietosuojapoikkeamasta henkilökohtaisesti.

Tays neuvoo tiedotteessaan, miten toimia, jos tietää tai epäilee tietonsa vuotaneen:

• Tee tarvittaessa luottokielto (Asiakastieto Oy:lle ja Bisnode Oy:lle).

• Varmista osoitetietojesi oikeellisuus Väestörekisterikeskukselta, maistraatilta ja Postilta sekä oikaise tarvittaessa osoitetietosi.

• Mikäli identiteettivarkauden riski on kohdallasi korkea, voit tehdä tietojenluovutuskiellon Väestörekisterikeskukseen, maistraattiin ja Trafiin.

• Kerää todisteita (esimerkiksi tilausvahvistukset), ota tarvittaessa yhteyttä poliisiin ja tee rikosilmoitus.

Psykoterapiakeskus Vastaamo kertoi joutuneensa tietomurron ja kiristyksen kohteeksi 21.10.2020. Vastaamolla on vastaanottoja useissa Suomen kaupungeissa, mm. Tampereella.

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>