Uutiset

Joukkoliikenteen hinnoista ja muutoksista tehtiin päätöksiä

Joukkoliikenteen hinnoista ja muutoksista tehtiin päätöksiä

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikenteen hinnoista, lipuista ja maksukäytännöistä ensi vuodelle päätettiin joukkoliikennelautakunnassa eilen. Tammikuun 4. päivä alkaen otetaan käyttöön uudet taksat, joihin on tehty maltillisia korotuksia. Ensi keväänä ratikan avoimen koeliikenteen käynnistyessä käyttöön otetaan lähimaksaminen ja QR-koodillinen kertalippu.

Nysse-liikenteen linjoihin ja vuorotiheyksiin tulee muutoksia jo 16. marraskuuta alkaen, samoin tammi- ja huhtikuussa. Koronaviruspandemian vuoksi joukkoliikenteen matkustajamäärät ja lipputulot ovat pienentyneet merkittävästi. Kun liikennettä sopeutetaan paremmin kysyntää vastaavaksi, saadaan laskettua liikennöintikustannuksia, jolloin myös ensi vuoden hinnankorotukset voidaan tehdä aiemmin arvioitua pienempinä.

Uusin päätös ravintoloiden aukioloaikojen rajoittamisesta vähentää yöliikenteen tarvetta viikonloppuisin. Marraskuun puolivälistä alkaen vähennetään perjantain ja lauantain sekä lauantain ja sunnuntain välistä yöliikennettä. Vilkkaimmin ajetuilla linjoilla vuorotiheyttä harvennetaan tammikuussa ja etenkin huhtikuussa ratikan aloittaessa avoimen koeliikennöinnin.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>