Uutiset

Joukkoliikenteen hinnoista ja muutoksista tehtiin päätöksiä

today29.10.2020

share close

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikenteen hinnoista, lipuista ja maksukäytännöistä ensi vuodelle päätettiin joukkoliikennelautakunnassa eilen. Tammikuun 4. päivä alkaen otetaan käyttöön uudet taksat, joihin on tehty maltillisia korotuksia. Ensi keväänä ratikan avoimen koeliikenteen käynnistyessä käyttöön otetaan lähimaksaminen ja QR-koodillinen kertalippu.

Nysse-liikenteen linjoihin ja vuorotiheyksiin tulee muutoksia jo 16. marraskuuta alkaen, samoin tammi- ja huhtikuussa. Koronaviruspandemian vuoksi joukkoliikenteen matkustajamäärät ja lipputulot ovat pienentyneet merkittävästi. Kun liikennettä sopeutetaan paremmin kysyntää vastaavaksi, saadaan laskettua liikennöintikustannuksia, jolloin myös ensi vuoden hinnankorotukset voidaan tehdä aiemmin arvioitua pienempinä.

Uusin päätös ravintoloiden aukioloaikojen rajoittamisesta vähentää yöliikenteen tarvetta viikonloppuisin. Marraskuun puolivälistä alkaen vähennetään perjantain ja lauantain sekä lauantain ja sunnuntain välistä yöliikennettä. Vilkkaimmin ajetuilla linjoilla vuorotiheyttä harvennetaan tammikuussa ja etenkin huhtikuussa ratikan aloittaessa avoimen koeliikennöinnin.

Kirjoittaja: Kimmo Hoivassilta

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%