Päivän haastattelu, Uutiset

Miten käy Kauneimpien Joululaulujen?

Miten käy Kauneimpien Joululaulujen?

Ensimmäiseen adventtisunnuntaihin on aikaa 25 yötä, itse jouluaattoon 56 yötä. Joulun alla kirkot ympäri maan ovat täyttyneet ääriään myöten täyteen Kauneimpien Joululaulujen laulajista. Miten käy jouluna 2020, kun koronaepidemia rajoittaa kokoontumisia? Mitkä ovat seurakuntien mietteet torstaina 28. lokakuuta, siihen vastauksensa antoivat Akaan, Pälkäneen ja Tampereen seurakunnat.

Tampereen seurakunnista musiikkisihteeri Petra Perttula kertoo, että Tampereella koko ajan pohditaan asiaa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Kauneimmat Joululaulut tilaisuuksia tullaan järjestämään, erityisesti paljon tilaisuuksia isoissa tiloissa pienellä väkimäärällä. Kaikki tapahtumat järjestetään turvallisuus edellä, Perttula painottaa.
Perttula kertoo, että Tampereella on kehitelty paljon vaihtoehtoisia tapoja joululaulujen laulamiseen. Esille on noussut mm. joululauluillat sosiaalista mediaa hyödyntäen sekä sosiaaliseen mediaan julkaistavat joululauluvideot.

Tampereella on kovasti toivottu myös ulkona järjestettäviä joululaulutilaisuuksia. Perttulan mukaan tätä toivetta tullaan toteuttamaan ainakin muutamalla tilaisuudella tLaukunlavalla ja Finlaysonin kirkon pihalla. Lisäksi Särkänniemen Koiramäessä on luvassa lyhyitä yhteislauluhetkiä Koiramäenlavalla.

Myös Pälkäneellä on aloitettu valmistautuminen joulunaikaan mm. työstämällä musiikkia Kauneimpiin Joululauluihin. Pälkäneellä on tällä hetkellä voimassa ohjeistus, jonka mukaan kirkkosalissa ei saa laulaa yhdessä edes koronamitoituksen mukaisilla 150 hengen turvaväleillä. Pälkäneellä pohditaankin, että jos tilanne ei helpotu niin onko seurakuntalaisille mieluisampaa laulaa kotona striimauksen välityksellä vai tulla kirkkoon kuuntelemaan joululauluja ilman, että itse saisi laulaa.

Kanttori Ritva Huomon mukaan Pälkäneellä on mietitty vaihtoehtoisia tapoja toteuttaa Kauneimmat Joululaulu -tilaisuuksia. Yhtenä ajatuksena on ollut, että lyhyt kestoisempiin tilaisuuksiin kohdennettaisiin aina tietty ikäryhmä, jonka jälkeen kirkko tuuletettaisiin ja tämän jälkeen sisään otettaisiin seuraava ikäryhmä.

Akaan seurakunnan vs. kirkkohertta Kukka Salmiovirta kertoo, että myös Akaassa vaihtoehtoja on mietitty varuiksi monen monta. Yleensä Akaan kirkossa on ollut laulamassa Kauneimpia Joululauluja yli 500 henkilö. Tänä vuonna suunniteltu on, että laulutilaisuuksiin otetaan alle 50 ihmistä kerrallaan ennakkoilmoittautumisella. Tarkoituksena on pitää paljon useita pieniä lauluhetkiä. Salmiovirran mukaan Akaassa on ajateltu, että on ensi arvoisen tärkeää saada tulla paikan päälle laulamaan vaikkakin pienellä porukalla. Jos koronatilanne äityy huonommaksi ja tulee lisää rajoituksia, niin silloin tilaisuudet siirtyvät kokonaan striimauksen puolelle.

Salmiovirta kertoo lisäksi, että myös muiden joulunajan tapahtumien toteutuksia on mietitty uusiksi. Mm. perinteinen jouluruokailu sisätiloissa tullaan tänä vuonna järjestämään soppatykkinä torilla.

Musiikkisihteeri Petra Perttula, Tampereen seurakunnista, kertoo lisää Tampereen suunnitelmista:

 

Kanttori Ritva Huomo, Pälkäneen seurakunnasta, kertoo lisää Pälkäneen ajatuksia tämän vuoden joululaulutilaisuuksista:

 

Vs. Kirkkoherra Kukka Salmiovirta, Akaan seurakunnasta, kertoo lisää Akaan suunnitelmista:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>