Uutiset

Tampereen kaupungin vuoden 2020 tulosennuste 7,1 miljoonaa euroa ylijäämäinen

Tampereen kaupungin vuoden 2020 tulosennuste 7,1 miljoonaa euroa ylijäämäinen

Tampereen kaupunginhallitus saa ensi maanantaina 2.11.2020 tiedokseen Tampereen kaupungin talouskatsauksen. Sen mukaan tilikauden tulosennuste on nyt 7,1 miljoonaa euroa ylijäämäinen ja 15,6 miljoonaa euroa valtuuston hyväksymää muutettua talousarviota parempi. Tampereen kaupungin mukaan ennuste on parantunut elokuusta 30,5 miljoonaa euroa hallituksen tukitoimenpiteiden ja parantuneiden verotuloarvioiden vuoksi.

Kaupungin kuluvan vuoden tammi–syyskuun ulkoinen tulos ilman satunnaisia eriä oli 45,9 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Ajankohdan toimintakatteen kasvu oli 3,4 prosenttia (31,0 miljoonaa euroa). Toimintakatteen ennustetaan toteutuvan 28,9 miljoonaa euroa budjetoitua heikompana.

Tilikauden tulos on Tampereella historiallinen. Kaupungin edellinen miljoonaluokan tilikauden tulosylitys on ollut vuonna 2010, ja yhden kerran 2010-luvulla tulos on ollut tasapainossa vuonna 2013. Pormestari Lauri Lyly mukaan ylijäämäisen tuloksen taustalla on monta tekijää ja Sanna Marin johtama maan hallitus on tämän vuoden osalta tukenut kuntia koronaiskun osalta oikeilla ja riittävillä toimenpiteillä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>