Uutiset

Tampereen Ratikka entistä suositumpi

Tampereen Ratikka entistä suositumpi

Tampereen Raitiotie Oy on selvittänyt Tampereen asukkaiden mielipiteitä ja suhtautumista raitiotiehen Tampereen Ratikan kuluttajatutkimuksella. Jo kolmannen kerran toteutetun tutkimuksen mukaan myönteisesti Ratikkaan suhtautuvien määrä on kasvanut jopa 10 prosenttiyksikköä viime vuoden keväästä.

IROResearchin toteuttama Tampereen Ratikan kuluttajatutkimus on seurantatutkimus huhtikuussa 2019 tehdylle tutkimukselle. Tutkimuksen mukaan erittäin myönteisesti Tampereen Ratikkaan suhtautuvien osuus on noussut 5 prosenttiyksikköä vuoden 2019 tutkimukseen verrattuna. Yhteensä joko erittäin myönteisesti tai jonkin verran myönteisesti Tampereen Ratikkaan suhtautuvia on 72 prosenttia, mikä on 10 prosenttiyksikköä enemmän kuin huhtikuussa 2019. Vastaajista vain 14 prosenttia suhtautuu Ratikkaan jonkin verran tai erittäin kielteisesti, mikä on 8 prosenttiyksikköä edellisvuoden tutkimusta vähemmän.

Yleisimpiä perusteluja myönteiselle suhtautumiselle Ratikkaan on, että se helpottaa liikkumista ja liikennettä, vähentää ruuhkia ja sujuvoittaa liikennettä, sekä vähentää bussien ja henkilöautojen määrää keskustassa. Myös ympäristöystävällisyys ja positiivinen vaikutus Tampereen mielikuvaan on mainittu myönteisiksi syiksi.

Omasta mielestään riittävästi Tampereen Ratikasta tietävien osuus on noussut 70 prosenttiin kevään 2019 tutkimuksen 63 prosentista. Vastaajista myös 42 prosenttia kokee, ettei tarvitse lisätietoa Ratikasta. Enemmän tietoa kaivataan vastaajien keskuudessa bussireittien muutoksista (18 prosenttia) sekä käyttöönoton aikataulusta (16 prosenttia).

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>