Uutiset

Pirkanmaan vesistöihin istutettu kalaa

today13.11.2020

Background
share close

Syksyn kalaistutukset Pirkanmaan vesistöihin ovat loppusuoralla. Tällä ja viime viikolla osakaskunnat ja muut vesialueiden omistajat ovat istuttaneet siikoja ja taimenia sekä reittivesiin että pikkujärviin.

Siika käyttää planktonia ravinnokseen ja menestyy hyvin sekä isommissa vesissä että metsäjärvissä. Parhaista pienvesistä saadaan ajoittain saaliiksi parin kilon siikoja. Tyypillisin siian pyyntikoko on kuitenkin 400 g ─ 1 kg.

Järvitaimenta osakaskunnat istuttivat keskiviikkona mm. Näsijärveen ja Längelmäveteen. Esimerkiksi Näsijärvestä on saatu viime vuosina suhteellisen paljon 3─4 kilon painoisia lihavia taimenia. Pirkanmaan järvien muikkukannat ovat vahvistuneet viime vuosina, mikä edesauttaa mm. taimenen kasvua. Tällä hetkellä muikkua näyttää olevan hyvin monessa vesistössä, kertoo Pirkanmaan Kalatalouskeskus.

Kirjoittaja: Kimmo Hoivassilta

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%