Uutiset

Pirkanmaan vesistöihin istutettu kalaa

Pirkanmaan vesistöihin istutettu kalaa

Syksyn kalaistutukset Pirkanmaan vesistöihin ovat loppusuoralla. Tällä ja viime viikolla osakaskunnat ja muut vesialueiden omistajat ovat istuttaneet siikoja ja taimenia sekä reittivesiin että pikkujärviin.

Siika käyttää planktonia ravinnokseen ja menestyy hyvin sekä isommissa vesissä että metsäjärvissä. Parhaista pienvesistä saadaan ajoittain saaliiksi parin kilon siikoja. Tyypillisin siian pyyntikoko on kuitenkin 400 g ─ 1 kg.

Järvitaimenta osakaskunnat istuttivat keskiviikkona mm. Näsijärveen ja Längelmäveteen. Esimerkiksi Näsijärvestä on saatu viime vuosina suhteellisen paljon 3─4 kilon painoisia lihavia taimenia. Pirkanmaan järvien muikkukannat ovat vahvistuneet viime vuosina, mikä edesauttaa mm. taimenen kasvua. Tällä hetkellä muikkua näyttää olevan hyvin monessa vesistössä, kertoo Pirkanmaan Kalatalouskeskus.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>