Päivän haastattelu

Kulttuurireitit kutsuvat Pälkäneelle

today17.11.2020

Background
share close

Pälkäneen kulttuurireittihankkeen ensimmäinen reitti, Laipanmaan kulttuurireitti, on valmistunut.

Reitillä on yhteensä 10 eri kohdetta, joissa kerrotaan tarinalliseen tyyliin Laipanmaan kiehtovasta historiasta ja legendoista. Mukana on tarinoita Laipanmaan erakosta Nestorista, Verkkojärven Matista, joka pelkäsi tulta ja sammakoita, sekä yleisesti elämästä ja elosta Laipanmaan erämaametsässä. Metsä on kuhissut elämää ja se on ollut koti monelle. Laipanmaan kulttuurireitti on halunnut kunnioittaa metsäalueen historiaa ja säilöä sen tarinoita kuunneltaviksi tulevillekin sukupolville.

Reitti on Pälkäneen ja Kangasalan alueella sijaitsevalla Laipanmaan retkeilyalueella, joka on Etelä-Suomen suurin yhtenäinen metsäalue. Reitin pituus on noin neljä kilometriä ja aikaa kannattaa varata noin 2 tuntia. Matkan varrella on muutamia nousuja, joissa kivet ja juuret saattavat olla sateisella kelillä liukkaita. Noin puolessa välissä on laavu, jolla voi pitää taukoa.

-Ota älylaite matkaan, lataa joko sovellus ”StoryPlayer” sovelluskaupasta tai kirjoita internetselaimeen osoite tarinasoitin.fi/laipanmaankulttuurireitti. Laita luurit korvaan ja lähde kokemaan uudenlainen metsäkokemus, ohjeistaa Eeva Osa, Pälkäneen kulttuurireittihankkeen koordinaattori.

Pälkäneen kulttuurireittihankkeen kolme muuta kulttuurireittiä julkaistaan keväällä 2021. Reitit tulevat Luopioisiin, Laitikkalaan ja Pälkäneen keskustan Onkkaalaan. Onkkaalaan sijoittuva kulttuurireitti tulee pitämään sisällään mm. Pälkäneen rauniokirkon ja lukutaitoon liittyvää historiaa sekä teemoja Kostianvirran taistelusta. Luopioisen reitillä tullaan sivuuttamaan sisällissotaa ja Laitikkalassa luvassa on mm. viikinkiaikaa.

Pälkäneen kulttuurireittihankkeen koordinaattori Eeva Osa:

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%