Päivän haastattelu, Uutiset

Kulttuurireitit kutsuvat Pälkäneelle

Kulttuurireitit kutsuvat Pälkäneelle

Pälkäneen kulttuurireittihankkeen ensimmäinen reitti, Laipanmaan kulttuurireitti, on valmistunut.

Reitillä on yhteensä 10 eri kohdetta, joissa kerrotaan tarinalliseen tyyliin Laipanmaan kiehtovasta historiasta ja legendoista. Mukana on tarinoita Laipanmaan erakosta Nestorista, Verkkojärven Matista, joka pelkäsi tulta ja sammakoita, sekä yleisesti elämästä ja elosta Laipanmaan erämaametsässä. Metsä on kuhissut elämää ja se on ollut koti monelle. Laipanmaan kulttuurireitti on halunnut kunnioittaa metsäalueen historiaa ja säilöä sen tarinoita kuunneltaviksi tulevillekin sukupolville.

Reitti on Pälkäneen ja Kangasalan alueella sijaitsevalla Laipanmaan retkeilyalueella, joka on Etelä-Suomen suurin yhtenäinen metsäalue. Reitin pituus on noin neljä kilometriä ja aikaa kannattaa varata noin 2 tuntia. Matkan varrella on muutamia nousuja, joissa kivet ja juuret saattavat olla sateisella kelillä liukkaita. Noin puolessa välissä on laavu, jolla voi pitää taukoa.

-Ota älylaite matkaan, lataa joko sovellus ”StoryPlayer” sovelluskaupasta tai kirjoita internetselaimeen osoite tarinasoitin.fi/laipanmaankulttuurireitti. Laita luurit korvaan ja lähde kokemaan uudenlainen metsäkokemus, ohjeistaa Eeva Osa, Pälkäneen kulttuurireittihankkeen koordinaattori.

Pälkäneen kulttuurireittihankkeen kolme muuta kulttuurireittiä julkaistaan keväällä 2021. Reitit tulevat Luopioisiin, Laitikkalaan ja Pälkäneen keskustan Onkkaalaan. Onkkaalaan sijoittuva kulttuurireitti tulee pitämään sisällään mm. Pälkäneen rauniokirkon ja lukutaitoon liittyvää historiaa sekä teemoja Kostianvirran taistelusta. Luopioisen reitillä tullaan sivuuttamaan sisällissotaa ja Laitikkalassa luvassa on mm. viikinkiaikaa.

Pälkäneen kulttuurireittihankkeen koordinaattori Eeva Osa:

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>