Uutiset

Tampereen talousarvio hyväksyttiin 12 tunnin kokouksen jälkeen

Tampereen talousarvio hyväksyttiin 12 tunnin kokouksen jälkeen

Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi 16.11.2020 ensi vuoden talousarvion. Valtuusto aloitti kokouksensa aamuyhdeksältä ja valmista tuli melkein tasan 12 tuntia myöhemmin.

Tampere pyrkii omassa talousarviossaan huolehtimaan palveluista sekä elvyttämään investoinneilla laskusuhdanteessa. Vuonna 2021 suurimmat investointikokonaisuudet ovat talonrakennushankkeet sekä kunnallistekniikan ja kehitysohjelmien investoinnit.

Talousarviossa tulot ovat 1,931 miljardia ja menot 1,948 miljardia. Valtuusto oli talousarviosta lähes yksimielinen. Valtuustoryhmien neuvotteluissa sovittiin pormestarin esitykseen noin 600 000 euron menojen lisäykset. Kunnallisveroprosentti 20,25 ja kiinteistöveroprosentit pysyvät ennallaan.

Taloussuunnitelmakaudella vuosien 2021–2024 tavoitteena on kääntää kaupungin alijäämäinen talous ylijäämäiseksi ja mitoittaa menojen kasvu verorahoituksen kasvua pienemmäksi. Tavoitteen saavuttamiseksi jatketaan talous-, tuottavuus- ja tuloksellisuusohjelmaa, ja keskitytään erityisesti arvioimaan palvelujen määrää ja laatua kaikissa kaupungin palveluissa.

Vuonna 2021 Tampereen kaupungin nettomenojen arvioidaan kasvavan vain 0,6 prosenttia, eli noin 8 miljoonaa euroa kuluvan vuoden tilinpäätösennusteeseen verrattuna. Talousarvion vuosikate on 97,9 miljoonaa euroa ja tilikausi päättyy 16,9 miljoonaa euroa alijäämäiseen tulokseen. Verorahoituksen (verotulot + valtionosuudet) arvioidaan kasvavan vuoden 2020 ennusteeseen verrattuna 1,9 prosenttia.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>