Uutiset

Tampereen Teatteri käynnistää live-striimaukset

Tampereen Teatteri käynnistää live-striimaukset

Kuva: Harri Hinkka, Tampereen Teatteri

Tampereen Teatteri käynnistää esitysten live-striimaukset. Ensimmäiset suorat lähetykset nähdään joulun kestosuosikista, Saiturin joulusta. Tampereen Teatterin ohjelmistossa jo vuodesta 2012 täysille katsomoille esitetty joulunäytelmä live-striimataan joulukuussa kolme kertaa.

-Teatterin pitää kaiken aikaa kokeilla uutta ja etsiä uusia yleisöjä, painottaa teatterinjohtaja Mikko Kanninen. Esitysten saavutettavuuden laajentaminen on teatterillemme ehdottoman tärkeää. Jos pandemiatilanne huononee nopeasti, meidän tulee silti mahdollistaa esittäminen ja yleisön palveleminen. Live-striimausten myötä loppuunmyydyn Saiturin joulun voi nähdä nyt kuka vaan, mutta erityisen iloinen olen siitä, että teatterin pariin pääsevät nyt myös riskiryhmäläiset ja erityistä tukea osallistumiseensa tarvitsevat.

Käynnistyvät live-striimaukset ovat osa syksyllä käynnistynyttä projektia Teatteri poikkeustilassa – Tampereen Teatteri Oy:n uudet palvelut. Striimauksia pilotoidaan myös useassa sosiaali- ja terveydenhuollon yksikössä. Projektille on myönnetty Business Finlandin kehittämisrahoitusta liiketoiminnan häiriötilanteisiin. Projektin koordinaattorina toimii Arttu Haapalainen.

Saiturin joulu lähetetään suorana live.keikalla.fi-sivuston kautta joulukuussa 2020 kolme kertaa: perjantaina 18.12. klo 18.15, maanantaina 21.12. klo 14.45 ja tiistaina 22.12. klo 18.15. Esitys on katsottavissa vain suorana lähetyksenä, siitä ei muodostu tallennetta.

Striimilähetyksissä pääsee kurkistamaan myös, mitä teatterin kulisseissa tapahtuu ennen esitystä, esityksen aikana ja esityksen jälkeen. Lähetys alkaakin 15 minuutin etkoilla. Ennakkoon kuvattujen etko-, jatko- ja väliaikaohjelman juontajina toimivat näyttelijät Jukka Leisti ja Elisa Piispanen.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>