Uutiset

Seitseminen perheiden suosiossa

today26.11.2020

share close

Seitsemisen kansallispuiston juuri julkaistun kävijätutkimuksen mukaan tärkeimmät syyt puistovierailulle olivat luonnon kokeminen, maisemat ja rentoutuminen. Seitsemisen kansallispuistoon saavuttiin useimmin oman perheen kanssa. Kävijöiden yleisimmät kotikunnat olivat Tampere (25 %), Ylöjärvi (7 %) ja Helsinki (7 %). Lähes puolet vastaajista oli ensimmäistä kertaa Seitsemisen kansallispuistossa.

Kävijätutkimuksen vastaajat olivat keskimäärin tyytyväisiä kokemuksiinsa puistossa. Peräti 96 prosenttia vastaajista piti palveluiden määrää melko tai erittäin hyvänä. Parhaimman laatuarvosanan saivat pysäköintipaikat ja yleinen siisteys. Myös reittien opastetaulut ja Koveron perinnetila saivat hyvät arviot. Heikoimmat arviot saivat jätehuollon toteutus ja ohjaus sekä Pitkäjärven ja Kortesalon vuokratuvat. Kävijätutkimuksen tuloksia on jo hyödynnetty puiston kehittämisessä.

Kävijöiden suosituimpia aktiviteetteja olivat kävely, luonnon tarkkailu, ja retkeily. Kävijät liikkuivat puistossa omin voimin keskimäärin 11,6 kilometriä puistovierailunsa aikana. Suosituimmat käyntikohteet olivat Koveron perinnetila, Seitsemisen luontokeskus ja Multiharjun aarnimetsä.

Vastaajista 61 prosenttia oli käymässä Seitsemisen kansallispuistossa päiväseltään, 39 prosenttia yöpyi. Päiväkävijät viipyivät puistossa keskimäärin noin neljä tuntia, yöpyjät yhden vuorokauden. Puistossa yövyttiin useimmiten teltassa tai asuntoautossa tai -vaunussa.

Vastaajista 54 prosenttia oli naisia ja 46 prosenttia miehiä. Suurin ikäryhmä vastaajissa oli 35–44-vuotiaat. Vastaajat arvioivat kuluttaneensa kyseisellä käynnillään Seitsemisen kansallispuistossa ja sen lähialueella keskimäärin 29 euroa. Yöpyjät vastasivat kuluttaneensa keskimäärin 41 euroa ja päiväkävijät 14 euroa. Eniten rahaa käytettiin majoittumiseen, mutta sen lisäksi myös ruoka- ja vähittäiskauppaostoksiin sekä huoltamo-ostoksiin.

Seitsemisen kansallispuistoon tehtiin tämän vuoden tammi-heinäkuun aikana 40 600 käyntiä. Retkeilijöitä on ollut 53 prosenttia enemmän kuin samana ajankohtana viime vuonna.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%