Uutiset

Seitseminen perheiden suosiossa

Seitseminen perheiden suosiossa

Seitsemisen kansallispuiston juuri julkaistun kävijätutkimuksen mukaan tärkeimmät syyt puistovierailulle olivat luonnon kokeminen, maisemat ja rentoutuminen. Seitsemisen kansallispuistoon saavuttiin useimmin oman perheen kanssa. Kävijöiden yleisimmät kotikunnat olivat Tampere (25 %), Ylöjärvi (7 %) ja Helsinki (7 %). Lähes puolet vastaajista oli ensimmäistä kertaa Seitsemisen kansallispuistossa.

Kävijätutkimuksen vastaajat olivat keskimäärin tyytyväisiä kokemuksiinsa puistossa. Peräti 96 prosenttia vastaajista piti palveluiden määrää melko tai erittäin hyvänä. Parhaimman laatuarvosanan saivat pysäköintipaikat ja yleinen siisteys. Myös reittien opastetaulut ja Koveron perinnetila saivat hyvät arviot. Heikoimmat arviot saivat jätehuollon toteutus ja ohjaus sekä Pitkäjärven ja Kortesalon vuokratuvat. Kävijätutkimuksen tuloksia on jo hyödynnetty puiston kehittämisessä.

Kävijöiden suosituimpia aktiviteetteja olivat kävely, luonnon tarkkailu, ja retkeily. Kävijät liikkuivat puistossa omin voimin keskimäärin 11,6 kilometriä puistovierailunsa aikana. Suosituimmat käyntikohteet olivat Koveron perinnetila, Seitsemisen luontokeskus ja Multiharjun aarnimetsä.

Vastaajista 61 prosenttia oli käymässä Seitsemisen kansallispuistossa päiväseltään, 39 prosenttia yöpyi. Päiväkävijät viipyivät puistossa keskimäärin noin neljä tuntia, yöpyjät yhden vuorokauden. Puistossa yövyttiin useimmiten teltassa tai asuntoautossa tai -vaunussa.

Vastaajista 54 prosenttia oli naisia ja 46 prosenttia miehiä. Suurin ikäryhmä vastaajissa oli 35–44-vuotiaat. Vastaajat arvioivat kuluttaneensa kyseisellä käynnillään Seitsemisen kansallispuistossa ja sen lähialueella keskimäärin 29 euroa. Yöpyjät vastasivat kuluttaneensa keskimäärin 41 euroa ja päiväkävijät 14 euroa. Eniten rahaa käytettiin majoittumiseen, mutta sen lisäksi myös ruoka- ja vähittäiskauppaostoksiin sekä huoltamo-ostoksiin.

Seitsemisen kansallispuistoon tehtiin tämän vuoden tammi-heinäkuun aikana 40 600 käyntiä. Retkeilijöitä on ollut 53 prosenttia enemmän kuin samana ajankohtana viime vuonna.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>