Koronavirus

Pohjois-Satakunta koronan leviämisvaiheessa – Kankaanpään kaupunki rajoittaa palvelujaan seuraavan kahden viikon ajaksi

today27.11.2020

share close

Perjantaina 27.11. Pohjois-Satakunta todettiin iirtyneen koronan leviämisvaiheeseen. Tilanne todettiin kokouksessa, johon osallistuivat Pohjois-Satakunnan kuntien johtajat, PoSan tartuntataudeista vastaavat viranomaiset ja Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri.

Kankaanpään kaupunki ottaa käyttöön viranomaisten suosituksesta Valtioneuvoston rajoituksia ja suosituksia leviämisvaiheeseen liittyen.

– Tilanne on erittäin vakava, ja tärkeintä on rajata nyt sosiaaliset tilanteet minimiin ja noudattaa terveysviranomaisten suosituksia. Kaupungin toiminnan rajoitukset tukevat tätä, sanoo kaupunginjohtaja Mika Hatanpää. – Kun toimimme nopeasti, saamme toivottavasti tilanteen hallintaan.

Kaupungin toimenpiteet tulevat voimaan välittömästi ja ovat voimassa kaksi viikkoa eli 11.12. saakka, jonka jälkeen tilannetta tarkastellaan uudelleen. Mahdollisista toimenpiteiden purkamisista tai muutoksista tiedotetaan erikseen.

Varhaiskasvatus ja perusopetus jatkuvat normaalisti, yläasteen oppilaille maskisuositus, lukio etäopetukseen
Varhaiskasvatuksen yksiköiden toiminta jatkuu normaalisti. Henkilökunta käyttää maskeja. Myös huoltajien suositellaan käyttävän tuonti- ja hakutilanteissa maskia.

Perusopetus kouluissa jatkuu normaalisti. Koulujen henkilökunta käyttää maskeja. Koulu- ja eskarikuljetusten piirissä oleville annetaan maskit käyttöön kuljetuksissa. Yläasteen oppilaiden suositellaan käyttävän maskeja. Oppilaat saavat tarvittaessa maskit koululta.

Kankaanpään Yhteislyseo siirtyy etäopetukseen. Syksyn ylioppilasjuhlat joudutaan perumaan. Myös Musiikkiopisto siirtyy etäopetukseen.

Kaupungin toimipisteet suljetaan, kirjastossa varaa ja nouda -palvelu
Kankaanpään kaupunki sulkee liikuntakeskuksen tilat, kaupunginkirjaston, kaupunginmuseon ja nuorisotilan sekä kieltää ulkopuolisten tilaisuudet ja ilta- ja viikonloppukäytön kaupungin hallinnoimissa kiinteistöissä.

Kaupunki suosittelee keskeyttämään myös ryhmäharrastustoiminnan tai järjestämään sen etämuotoisena.

Kaupunginkirjastossa toimii vastaava varaa ja nouda –palvelu kuin kevään sulkutilanteen aikana.

Tilaisuudet, kokoontumiset, matkustaminen
Kaupunki ei järjestä omia tilaisuuksia, tapahtumia tai kokoontumisia. Torstain toripäivät voidaan viranomaisten mukaan järjestää, kun turvavälit ja maskit huomioidaan.

Viranomaiset suosittelevat, että yli 10 henkilön tilaisuuksia ei järjestettäisi eikä niihin osallistuttaisi. Kaupunki suosittelee noudattamaan tätä ohjeistusta.

Kaikkea tarpeetonta matkustamista ja liikkumista suositellaan välttämään sekä kuntien että maakuntien välillä.

Maskin käyttö
Yleinen kasvomaskin käyttösuositus koskee edelleen kaikkia yli 15-vuotiaita. Kaupunki kehottaa noudattamaan maskisuositusta ja käyttämään maskia kaikissa sisätiloissa. Kaupunki suosittelee alueen yrityksiä ja muita toimijoita tiedottamaan maskin käyttösuosituksesta tiloissaan esimerkiksi infolapuin.

PoSa jakaa vähävaraisille kertakäyttöisiä suu-nenäsuojuksia Kankaanpään hyvinvointikeskuksessa (Torikatu 4).

Etätyösuositus ja asiointi kaupungin muissa toimipisteissä
Kaupungin henkilökunta noudattaa mahdollisuuksien mukaan valtakunnallista julkisten alojen etätyösuositusta ja kehottaa noudattamaan etätyösuositusta myös yksityisellä sektorilla.

Asiointi kaupungin työntekijöiden kanssa suositellaan hoitamaan puhelimitse ja sähköpostitse. Kaupungin toimistojen ovet mukaan lukien kaupungintalo ovat suljettuina.

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%