Pirkanmaa

Paikallislehtien Antti-patsas presidentti Sauli Niinistölle

today30.11.2020

Background
share close
Presidentti Sauli Niinistö on ottanut toiminnassaan Suomen hyvin ainutlaatuisen paikallislehdistön huomioon. Niinistö sai tänään Antin päivänä Antti-patsaan. (Kuva: Jon Norppa)
Presidentti Sauli Niinistö on ottanut toiminnassaan Suomen hyvin ainutlaatuisen paikallislehdistön huomioon. Niinistö sai tänään Antin päivänä Antti-patsaan. (Kuva: Jon Norppa)

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on saanut Suomen paikallislehtien myöntämän vuoden 2020 Antti-patsaan tunnustukseksi paikallislehdistön ja sen tekemän työn huomioimisesta.

Presidentti Niinistö on vuoden aikana ottanut useaan otteeseen kantaa julkisuudessa käytävään keskusteluun ja kantanut huolta sen laadusta. Poikkeuksellisessa tilanteessa perinteisen median merkitys on korostunut paikkansapitävän informaation levittämisessä.

Valtakunnallisten medioiden jatkuvan huomion kohteena oleva Sauli Niinistö on huomioinut erikseen myös pienemmät mediat. Hän on muistuttanut paikallislehdistön merkityksestä ja esittänyt huolensa suuren digitaalisen murroksen ja viimeisimpänä koronan aiheuttamasta uhasta lehtiyhtiöiden talouteen ja sen kautta uhasta riippumattomuudelle.

Toiminnan luotettavuus, vastuullisuus ja läpinäkyvyys ovat tärkeitä niin tasavallan presidentin kuin paikallislehtien toiminnalle. Paikallislehdet haluavat kiittää presidentti Niinistöä siitä, että hän on omasta roolistaan ottanut voimakkaasti kantaa paikallislehdistön puolesta.

Lehtien käyttöön syksyllä toimittamassaan kolumnissa hän muistutti: ”Elämä ei tapahdu virtuaalisesti tai globaalisti. Se tapahtuu paikallisesti siellä missä elämme ja olemme. Hyvin toimitettu paikallislehti on läsnä lukijansa elämässä.” Samassa kirjoituksessa Niinistö otti myös kantaa paikallislehtien toimittajien työhön kohdistuvaan painostukseen toteamalla, ettei tätä tule hyväksyä.

Uutismedian liiton paikallislehtijaosto, Paikallislehtien Päätoimittajayhdistys ja Suomen Paikallismediat Oy jakavat valtakunnallisen Antti-patsaan vuosittain Antin päivänä tunnustuksena yhteisölle tai henkilölle, joka on toiminnallaan edistänyt paikallislehdille tärkeitä arvoja.

Valtakunnallisen Antti-patsaan lisäksi paikallislehdet ja paikallislehtien ryhmät jakavat alueillaan maakunnallisia ja paikallisia Antti-patsaita paikallislehtien hyväksi tehdystä työstä.

Kirjoittaja: Matti Pulkkinen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%