Uutiset

Tampereella jumalanpalveluksia ja kirkollisia toimituksia lukuun ottamatta seurakuntien muu kokoava toiminta tauolle

Tampereella jumalanpalveluksia ja kirkollisia toimituksia lukuun ottamatta seurakuntien muu kokoava toiminta tauolle

Jumalanpalveluksia ja kirkollisia toimituksia lukuun ottamatta seurakuntien muu kokoava toiminta ja aikuisten pienryhmätoiminta jäävät hetkeksi tauolle ainakin 21.12. asti, kun uudet koronanyrkin asettamat rajoitukset astuvat voimaan suunnitelmien mukaan keskiviikkona 2.12., tiedottaa Tampereen Evankelis-Luterilainen Seurakuntayhtymä.

Seurakunnissa pyritään soveltamaan uutta suositusta toiminnassa jo maanantaista 30.11. lähtien. Myös lasten ja nuorten sisätiloissa tapahtuva toiminta pääosin keskeytetään samalla ajanjaksolla, mikä tarkoittaa mm. nuorisotilojen sulkemista Linnainmaalla, Nekalassa, Pispalan kirkolla ja Kalevan kirkolla.

Alakoululaisten iltapäiväkerhot ja varhaiskasvatuksen päiväkerhot jatkavat toimintaansa Tampereen kaupungin perusopetusta ja varhaiskasvatusta koskevien linjausten ja ohjeiden mukaisesti.

Seurakunnat pitävät kirkkotiloja auki hiljentymistä, rukousta ja keskusteluapua varten mahdollisuuksien mukaan. Tiloissa noudatetaan henkilömäärärajoituksia ja muita viranomaisohjeita. Kirkon keskusteluavun Palveleva puhelin ja chat antavat tukea ja apua https://kirkonkeskusteluapua.fi/. Lisäksi keskusteluapua saa seurakunnista puhelimitse.  Tampereen seurakuntien työntekijät päivystävän keskusteluja varten Kalevankankaan hautausmaalla 7. - 18.12. maanantaista perjantaihin kello 12-15.

Ruokajakelu pyritään turvaamaan mahdollisimman normaalisti ja seurakunta toimittaa jatkossakin ruoka-apua myös yhteistyökumppanien kautta.

Seurakunnat suoratoistavat jumalanpalveluksiaan

Seurakuntien jumalanpalveluksia vietetään Tampereella pääosin ilman läsnä olevaa seurakuntaa seuraavien kolmen viikon ajan. Kirkkolain mukaan jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten jatkuminen on turvattava kaikissa olosuhteissa.

Kirkkotilaan voidaan maanantaista alkaen ottaa samanaikaisesti korkeintaan 10 ihmistä sisältäen jumalanpalveluksen toimittajat ja kirkon palveluskunnan. Jumalanpalvelukset välitetään seurakunnan verkkosivujen tai sosiaalisen median kanavien kautta.

Hautaan siunaamisissa läsnä vain lähimmät

Hautaan siunaamisissa voivat olla läsnä vainajan kaikkein lähimmät omaiset, vaikka tämä ylittäisikin annetun 10 henkilön rajan. Muissa kirkollisissa toimituksissa voi olla paikalla enintään 10 ihmistä, seurakunnan työntekijät mukaan lukien. Perhejuhlien, mukaan lukien ristiäisten ja häiden siirtämistä on syytä harkita yksityistilaisuuksia koskevien uusien ohjeiden mukaisesti. Kasteen voi kuitenkin toimittaa myös perhepiirissä ilman kummien läsnäoloa, kunhan paikalla on kaksi todistajaa.

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>