Uutiset

Tampereella jumalanpalveluksia ja kirkollisia toimituksia lukuun ottamatta seurakuntien muu kokoava toiminta tauolle

today30.11.2020

share close

Jumalanpalveluksia ja kirkollisia toimituksia lukuun ottamatta seurakuntien muu kokoava toiminta ja aikuisten pienryhmätoiminta jäävät hetkeksi tauolle ainakin 21.12. asti, kun uudet koronanyrkin asettamat rajoitukset astuvat voimaan suunnitelmien mukaan keskiviikkona 2.12., tiedottaa Tampereen Evankelis-Luterilainen Seurakuntayhtymä.

Seurakunnissa pyritään soveltamaan uutta suositusta toiminnassa jo maanantaista 30.11. lähtien. Myös lasten ja nuorten sisätiloissa tapahtuva toiminta pääosin keskeytetään samalla ajanjaksolla, mikä tarkoittaa mm. nuorisotilojen sulkemista Linnainmaalla, Nekalassa, Pispalan kirkolla ja Kalevan kirkolla.

Alakoululaisten iltapäiväkerhot ja varhaiskasvatuksen päiväkerhot jatkavat toimintaansa Tampereen kaupungin perusopetusta ja varhaiskasvatusta koskevien linjausten ja ohjeiden mukaisesti.

Seurakunnat pitävät kirkkotiloja auki hiljentymistä, rukousta ja keskusteluapua varten mahdollisuuksien mukaan. Tiloissa noudatetaan henkilömäärärajoituksia ja muita viranomaisohjeita. Kirkon keskusteluavun Palveleva puhelin ja chat antavat tukea ja apua https://kirkonkeskusteluapua.fi/. Lisäksi keskusteluapua saa seurakunnista puhelimitse.  Tampereen seurakuntien työntekijät päivystävän keskusteluja varten Kalevankankaan hautausmaalla 7. – 18.12. maanantaista perjantaihin kello 12-15.

Ruokajakelu pyritään turvaamaan mahdollisimman normaalisti ja seurakunta toimittaa jatkossakin ruoka-apua myös yhteistyökumppanien kautta.

Seurakunnat suoratoistavat jumalanpalveluksiaan

Seurakuntien jumalanpalveluksia vietetään Tampereella pääosin ilman läsnä olevaa seurakuntaa seuraavien kolmen viikon ajan. Kirkkolain mukaan jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten jatkuminen on turvattava kaikissa olosuhteissa.

Kirkkotilaan voidaan maanantaista alkaen ottaa samanaikaisesti korkeintaan 10 ihmistä sisältäen jumalanpalveluksen toimittajat ja kirkon palveluskunnan. Jumalanpalvelukset välitetään seurakunnan verkkosivujen tai sosiaalisen median kanavien kautta.

Hautaan siunaamisissa läsnä vain lähimmät

Hautaan siunaamisissa voivat olla läsnä vainajan kaikkein lähimmät omaiset, vaikka tämä ylittäisikin annetun 10 henkilön rajan. Muissa kirkollisissa toimituksissa voi olla paikalla enintään 10 ihmistä, seurakunnan työntekijät mukaan lukien. Perhejuhlien, mukaan lukien ristiäisten ja häiden siirtämistä on syytä harkita yksityistilaisuuksia koskevien uusien ohjeiden mukaisesti. Kasteen voi kuitenkin toimittaa myös perhepiirissä ilman kummien läsnäoloa, kunhan paikalla on kaksi todistajaa.

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%