Uutiset

Koronalle altistuneet Taysissa työssä – Tehy kanteli eduskunnan oikeusasiamiehelle

today7.12.2020

share close

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy on kannellut Taysin tartuntatautilain vastaisesta käytännöstä eduskunnan oikeusasiamiehelle.

Tehyn mukaan koronalle altistuneet hoitajat ja lääkärit käyvät Tampereen yliopistollisessa sairaalassa töissä, koska työnantaja on määrännyt heidät ”sovellettuun karanteeniin”.  Sovellettu karanteeni tarkoittaa Taysissa sitä, että työnantaja määrää työpaikalla altistuneet käymään normaalisti töissä. Muuten he ovat karanteenissa eli he eivät voi käydä esimerkiksi kaupassa tai käyttää julkista liikennettä. Käytäntö on tartuntatautilain vastainen, ja Tehy on kannellut siitä eduskunnan oikeusasiamiehelle.

Altistumisista pitää tehdä ilmoitus kunnan tartuntatautilääkärille, joka päättää mahdollisesta 10 vuorokauden karanteenista. Tehy kertoo, ettei se tiedä, onko työnantaja ilmoittanut altistumisista.

-Jos altistumisista ei ole ilmoitettu, kyseessä saattaa olla virkavelvollisuuden rikkominen, sanoo Tehyn lakimies Juho Kasanen.

Tehyn mukaan Taysin käytäntö johtuu siitä, että sillä on pulaa koulutetusta hoitohenkilöstöstä ja lääkäreistä. Altistuneet tukipalvelutyöntekijät määrätään karanteeniin, eivätkä he saa tulla työpaikalle.

Tays vetoaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistukseen. Sen mukaan työntekijä voi palata kesken karanteenin terveydenhuollon työpaikalle, jos yksikön toiminta on vaarassa. Ohjeistus on Kasasen mielestä rikoslain vastainen.

Kasasen mukaan ”sovellettua karanteenia” on käytetty myös muissa sairaanhoitopiireissä.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%