Uutiset

Suomen Hopealinja Oy:stä tulossa Tampereen kaupungin tytäryhtiö

Suomen Hopealinja Oy:stä tulossa Tampereen kaupungin tytäryhtiö

Pohjoismaiden suurimmasta sisävesitoimijasta Suomen Hopealinja Oy:stä on tulossa Tampereen kaupungin tytäryhtiö. Asia varmistui maanantaina 14.12.2020 kun kaupunginhallitus päätti Tampereen kaupungin osallistumisesta yhtiön suunnattuun osakeantiin.

Tampere pääomittaa yhtiötä 500 000 eurolla ja saa sitä kautta 50 miljoonaa uutta yhtiön osaketta. Kun yhtiön muut merkittävimmät omistajat eivät osallistu osakeantiin, Tampereen kaupungin omistus yhtiössä nousee nykyisestä n. 30 prosentista yli 90 prosenttiin.

Tampereen kaupunki neuvotteli syksyn aikana yhtiön muiden merkittävien omistajien kanssa yhtiön ratkaisuvaihtoehdoista. Isompien omistajien eli Hämeenlinnan, Valkeakosken, Akaan, Lempäälän, VR-Yhtymä Oy:n, Nokian ja Kangasalan kanssa löydettiin ratkaisu, jolla yhtiön liiketoiminta turvataan ja toimintaedellytykset parantuvat.

Suomen Hopealinja Oy:n liiketoiminta ehdittiin vuonna 2019 ennen korona- pandemiaa saamaan taloudellisesti kannattavaksi useiden tappiollisten vuosien jälkeen. Omistajuuden keskittäminen ja pääomistaja tehostaa useita yhtiön arkeen vaikuttavia asioita sekä mahdollistaa selkeämmän uuden strategian.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>