Uutiset

Ahveniston sairaalan eli Assin rakentaminen varmistui

today15.12.2020

share close

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin valtuusto on hyväksynyt Assi-hankkeen toteuttamisen yksimielisesti. Päätös varmistaa tulevaisuuden Ahveniston sairaalan eli Assin rakentumisen nykyisen keskussairaalakiinteistön välittömään läheisyyteen.

Valtuusto hyväksyi yksimielisesti niin hankkeen toteutusvaiheen käynnistämisen, hankesuunnitelman kuin rahoituksenkin. Keskustelun aikana valtuutettu Kari Julén esitti toivomusponnen lisäämistä hankesuunnitelmaa koskevaan pykälään. Ponnen mukaan ”Hankesuunnitelmaa on kehitettävä huomioiden maksimaalisessa määrin sairaanhoitopiirin nykyiset tilat Forssassa ja Riihimäellä”. Myös ponsi hyväksyttiin yksimielisesti.

Assi-hankkeen toteuttaa Ahveniston sairaala -allianssi, jonka tavoitekustannus tulevaisuuden keskussairaalalle on 308,2 miljoonaa euroa. Tavoitekustannus sisältää palveluntuottajien palkkio-osuuden, korvattavat kustannukset, yleiskustannukset ja riskivaraukset (kustannusnousuvaraus ja rakentamisen riskivaraus).

Tavoitekustannuksesta hankkeen kokonaiskustannusarvioksi muodostuu KHSHP:n muut kustannukset ja varaukset huomioiden 355,8 miljoonaa euroa. Kustannusarvio on investoinnille sosiaali- ja terveysministeriön myöntämän poikkeusluvan mukainen.

Käytännössä rakennus alkaa nousta Hämeenlinnan Ahvenistolle keväällä 2021, kun hankkeen rakennuslupa on hyväksytty. Uusi sairaalan on tavoitteena valmistua loppuvuodesta 2025 ja se otetaan käyttöön vuonna 2026.

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%