Koronavirus, Uutiset

Tampereen tiukat koronarajoitukset jatkuvat 10.1.2021 saakka

Tampereen tiukat koronarajoitukset jatkuvat 10.1.2021 saakka

Pirkanmaalla koronatilanne jatkuu edelleen kiihtymisvaiheessa, joten Tampereen kaupunki jatkaa alueellisen koronaohjausryhmän suosituksen mukaan tiukkoja rajoituksia 10.1.2021 saakka.

Kaikki kaupungin sisäliikuntatilat pysyvät suljettuna 10.1.2021 saakka. Myös koulujen ja päiväkotien sisätilojen iltakäyttö on keskeytetty. Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apurahaurheilijoille. Aikuisten joukkueurheilun ja kontakti- ja kamppailulajien suositusta tauottamisesta jatketaan 10.1.2021. asti.

Kaupungin sisätiloissa kaikissa yleisötilaisuuksissa noudatetaan korkeintaan 10 hengen rajaa 10.1.2021. asti.

Kaikki kaupungin uimahallit, nuorisotilat, kulttuuritilat ja museot ovat suljettuina yleisöltä 10.1.2021 saakka.

Kaupungin kirjastoissa tarjotaan ainoastaan rajattua palvelua siten, että kirjastoista voi noutaa varattuja lainoja 10.1.2021 asti. Muu oleskelu kirjastotiloissa ei ole sallittua. Kirjastoissa asioidessa suositellaan maskien käyttöä.

Työväen- ja kansalaisopistojen ja taiteen perusopetuksen kausi on päättynyt tai opetus on etäopetusta 10.1.2021 saakka.

Aiemmin annetut suositukset kasvomaskien käytöstä ja etätyöstä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköiden vierailuja koskevat rajoitukset pysyvät voimassa. Tampereen kaupungin henkilöstö käyttää kasvomaskeja tai viisiirejä työtehtävissään kaikilla kaupungin työpaikoilla mukaan lukien päiväkodit, peruskoulut, toisen asteen oppilaitokset ja toimistotyöt. Myös kaupungin palveluissa asioiville suositellaan maskien käyttöä. Etätyötä tehdään kaikissa kaupungin tehtävissä, joissa se on mahdollista. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut tarjotaan asiakkaille edelleen ensisijaisesti lähipalveluina.

Tarpeetonta matkustamista vältetään erityisesti leviämisvaiheen maakuntiin eli tällä hetkellä esimerkiksi Helsingin seudulle.

Perusopetus sekä toisen asteen opetus jatkuvat Tampereella lähiopetuksena. Sekä oppilaat että henkilökunta noudattavat aiemman suosituksen mukaisesti kaikkia tartuntojen torjumiseksi annettuja ohjeita. Toisella asteella käytetään kasvomaskeja.

Tiukemmat koronarajoitukset otetaan käyttöön, koska Pirkanmaa on lähellä siirtymistä leviämisvaiheeseen. Pirkanmaalla on olemassa realistinen uhka terveydenhuollon ylikuormittumisesta, tiedottaa Tampereen kaupunki.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>